назад

У Дніпрі обговорили проблемні питання допомоги людям з обмеженими можливостями

image 0 02 05 fd888b443ed3bde4c9175d21e47d4aec98ed6d859802ae673ba627c788f16158 V1 квітня 2017 року головний спеціаліст Слобожанського бюро правової допомоги Діана Косяк взяла участь у зустрічі, організованій Ощадбанком для представників організацій які займаються допомогою людям з обмеженими можливостями. На захід, який відбувся у Дніпрі, завітали громадяни з усіх куточків України.

Головною темою заходу стали проблемні питання допомоги людям з фізичними вадами. Важливо, що саме держава повинна в першу чергу законодавчо та фінансово підтримувати таку категорію громадян. Відділення Ощадбанку, у якому відбулася зустріч, є одним із яскравих прикладів втілення реформ держави в цьому напрямку. Відділення оснащене пандусами, банкомат влаштовано так, що громадяни на інвалідних візках можуть безперешкодно отримати кошти, є також спеціальні каси якими зручно користуватись тим, хто пересувається на візку.

Ще одне питання, якому було приділено значну увагу на зустрічі, це надання першої невідкладної допомоги громадянам з епілепсією. Такі знання є дуже важливими, адже  кожен може випадково опинитись у ситуації, коли буде потрібно надати допомогу людині, яка страждає на таке захворювання.

Загалом в процесі спілкування було висвітлено проблеми всіх категорій громадян з обмеженими фізичними можливостями та окреслено шляхи їх вирішення. Не оминули увагою учасники заходу і позитивні зміни в цьому плані, які вже відбулись в державі. Слід зазначити, що в Україні станом на 2016 рік налічується близько 2,6 млн. осіб із обмеженими можливостями, майже 80% із них – працездатного віку, що відповідає кількості понад 2 млн. осіб.Тож необхідно особливо уважно ставитись до цієї вразливої категорії громадян.

Слід зазначити, що велика кількість громадян, які звертаються за безоплатною правової допомогою, є людьми з обмеженими можливостями, а тому спеціалісти бюро докладають усіх зусиль для того, щоб ці громадяни відчували підтримку і були повністю задоволені наданими послугами.

Також в процесі зустрічі спеціаліст Слобожанського бюро правової допомоги провела інформування громадян про роботу системи безоплатної правової допомоги в Україні та надала індивідуальні консультації з правових питань.

Нагадуємо, що Слобожанське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: Дніпровський район, смт. Слобожанське, вул. В.Сухомлинського, 42.

Перший дніпропетровський місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м.Дніпро, вул. Старокозацька, 52.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).

{gallery}/news/2017/04/4{/gallery}