назад
11.08.17

У Дніпрі відкрили Центр для дітей, які перебувають у конфлікті з законом

110 серпня 2017 року у м. Дніпро відбулось урочисте відкриття Центру ювенальної пробації. У прес-конференції з нагоди відкриття взяли участь Денис Чернишов, заступник Міністра юстиції України, Світлана Єпіфанцева, заступник голови м. Дніпра та ін. На заході побували також фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги м. Дніпра та директор Регіонального центру з надання БВПД Людмила Яцуба.

У день відкриття гості заходу отримали можливість не лише особисто поспілкуватись з працівниками центру та підлітками, а і зробити екскурсію реконструйованим приміщенням. Слід зазначили, що світлі, комфортні кімнати справляють приємне враження. Ігрова кімната, комп’ютерний клас, зручна кімната для індивідуальних бесід і навіть затишна кухня – все це має сприяти створенню дружнього та безпечного середовища для підлітків. Створення такої атмосфери є дуже важливим для дітей, які проходитимуть у Центрі корекційні програми з управління гнівом, керування емоціями, вирішення конфліктів, а також матимуть можливість цікаво та корисно проводити своє дозвілля.

Перший у Дніпрі Центр ювенальної пробації наразі є єдиним спеціальним місцем, у якому працюватимуть над реінтеграцією дітей, які з різних причин перебувають у конфлікті з законом. А таких дітей нині перебуває на обліку тринадцять. З неповнолітніми комплексно працюватимуть досвідчені психологи, ювенальні інспектори та соціальні працівники, які також консультуватимуть їхніх батьків – яким чином вони можуть допомогти дітям позбутися криміногенної поведінки.

– Інколи у батьків немає можливості приділити більше часу дітям і у тих через це відсутні орієнтири на які вони повинні бути налаштовані для того, щоб не стати правопорушниками. Саме система ювенальної пробації, зокрема такі Центри, створені для того, щоб дати таким дітям другий шанс не потрапити у місця позбавлення волі, стати повноцінними членами суспільства, – наголосив у своєму виступі Денис Чернишов, заступник Міністра юстиції України.

Центр ювенальної пробації Дніпра відкрито за підтримки проекту технічної допомоги «Реформувіання системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні», що виконується Агрітім Канада Консалтинг Лтд за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Протягом 2011-2017 років послугами у таких центрах скористались 503 підлітки. Але найважливіше, що у 98 випадках зі ста такі діти не повернулися до злочинної поведінки.

Центр ювенальної пробації у м. Дніпро розташовано за адресою: вул.. Князя володимира Великого, 24.

Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.Адреси місцевих центрів та бюро можна переглянути тут.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/08/2{/gallery}