назад

У Дніпропетровському Регіональному центрі з надання БВПД пройшло засідання Керівної ради

IMG 5483Учора, 13 грудня 2016 року, у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області відбулось засідання Керівної ради за участі директорів місцевих центрів. Участь в загальній нараді взяли також бухгалтери місцевих центрів та співробітники Регіонального центру. Присутні на зустрічі узагальнили підсумки роботи, проведеної у цьому році, а також обговорили плани на наступний рік.

Серед основних питань, які піднімались на нараді, були планування бюджету центрів, затвердження штатної чисельності та інші виробничі питання. Окремою темою розмови стали, зміни, які відбудуться у роботі в 2017 році у зв’язку із децентралізацією системи безоплатної правової допомоги..

Напередодні у столиці відбувся семінар-тренінг для головних бухгалтерів та керівників фінансових служб регіональних центрів та щорічна сесія стратегічного планування керівного складу системи БПД. Тож керівництву РЦ було чим поділитись з колегами та спільно обговорити майбутню командну роботу.

Людмила Яцуба, очільниця Регіонального центру, наголосила на важливості тісної співпраці та внутрішньої комунікації у команді центрів з надання безоплатної правової допомоги.

«Система БПД вже має значні досягнення – підвищення доступності правової допомоги через розвиток мережі центрів та бюро, зростання комунікаційної спроможності, налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, а також правосуддя, загальна відкритість та прозорість системи, що у підсумку призвело до зростання довіри громадян. Час братися за нові пріоритети» – зазначила вона. – «Серед них – переорієнтація системи БПД з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад, децентралізація системи, створення офісів громадського захисту у кримінальних впровадженнях та інше».

Окрему увагу учасники зустрічі приділили обговоренню  місії, бачення та цінностей системи БПД, як основ її роботи. Результатом впровадження системи має стати спроможність громадян України використовувати правові інструменти для вирішення своїх життєвих питань та рівний доступ до правосуддя для кожної людини.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.Адреси місцевих центрів та бюро можна переглянути тут.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:0-800-213103

{gallery}news/2016/12/14_1{/gallery}