назад
21.11.17

У Другому дніпровському місцевому центрі з надання БВПД допомогли вкладнику повернути гроші з банку

1У травні 2017 року до Другого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся громадянин Олександр П* у якого виникли складнощі з отриманням коштів у банку. Проблема полягала у тому, що вклад оформлювався через приватну фірму, і після початку процедури банкрутства банк відмовив Олександру у визнанні вкладником.

Фахівці Другого дніпровського місцевого центру з надання БВПД проконсультували громадянина щодо складання позовної заяви та забезпечили представництва його інтересів у суді. Начальник відділу представництва місцевого центру Ганна Пікуш допомогла клієнту зі збиранням доказів для обґрунтування його позовних вимог, підготувала   позовну заяву та взяла участь 2 судових засіданнях.

Позовні вимоги стосувалися визнання протиправною бездіяльність та зобов’язання вчинити певні дії уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський». Зокрема щодо внесення змін та доповнень до Переліку рахунків, за якими вкладник має право на відшкодування коштів за вкладом у Публічного акціонерного товариства «Банк Михайлівський» за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму 60833,59 гривень.

Відповідно до частини 1 статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» Фонд гарантує кожному вкладнику банку відшкодування коштів за його вкладом. Фонд відшкодовує кошти в розмірі вкладу, включаючи відсотки, станом на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше суми граничного розміру відшкодування коштів за вкладами, встановленого на цей день, незалежно від кількості вкладів в одному банку.

За результатами проведеної правником центру роботи 5 вересня 2017 року Дніпропетровський окружний адміністративний суд виніс постанову якою задовольнив позовні вимоги Олександра П* у повному обсязі.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00.

Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Дізнатися розташування найближчого до вас бюро або місцевого центру з надання БВПД  можна за телефоном гарячої лінії 0 800 213 103