назад

У дитячому оздоровчому таборі «Казковий» дітей ознайомили зі світом професій та порядком отримання дитячого закордонного паспорту

kazkoviy 219 липня 2018 року фахівці Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відділу активної підтримки безробітних Одеського міського центру зайнятості завітали до дитячого оздоровчого табору «Казковий».

Представник Одеського міського центру зайнятості ознайомила дітей зі світом професій, особливостями сучасного ринку праці, правилами вибору професії, типовими помилками при виборі професії, та розповіла про послуги, які надає служба зайнятості молоді. Діти пройшли тестування для визначення професійного майбутнього та виконали дидактичні вправи, спрямовані на ознайомлення школярів із професіями.

Представник Третього одеського місцевого центру Тетяна Дімова роз’яснила основні питання, які пов’язані з перетином кордону дитиною.

Присутні дізналися про порядок отримання дитячого закордонного паспорта, з якого віку видається дитячий біометричний закордонний паспорт, термін його дії, перелік необхідних документів для оформлення дитячого закордонного паспорта, в який строк повинна надаватися послуга та вартість оформлення паспорта громадянина України.

kazkoviy 1

kazkoviy 2

Діти цікавились, яким чином підтвердити родинні стосунки з рідним братом/сестрою, чи обов’язкова участі дитини при оформленні дитячого закордонного паспорта та яким чином повинна надаватись згода одного з батьків для перетину кордону дитиною.

Спеціаліст Центру зазначила, що малолітні та неповнолітні є особливо вразливою соціальною категорією громадян і тому, відповідно до останніх змін в законодавстві, усі діти в Україні мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

За правовими роз’ясненнями та консультаціями можна звертатися до Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Отамана Головатого, 1.

Тел:  (048)793-14-20, (048) 723-19-29.