назад
19.10.17

У Глухові провели правопросвітницький захід для школярів

ShM 171018 0118 жовтня головний спеціаліст Глухівського бюро правової допомоги Олександр Топрикін для учнів 8-9 класів Глухівський загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №4 провів роз’яснювальну лекцію на тему «Захист прав неповнолітніх у сфері трудових відносин». Метою заходу було проінформувати дітей для кращого розуміння врегулювання правових відносин неповнолітнього з роботодавцем.

Про правові аспекти залучення дитини до трудової діяльності згідно чинного законодавства йшлося на правопросвітницькому заході.

«Захист прав неповнолітніх у сфері трудових відносин гарантований нормами законодавства про працю. Зокрема, Кодексом законів про працю України передбачено ряд вимог, які забезпечують соціально-правовий захист осіб віком до 18 років», – наголосив спеціаліст бюро Олександр Топрикін.

У заключній частині лекції фахівець розповів про відповідальність згідно положень трудового та адміністративного законодавства, що несе роботодавець за порушення законодавства щодо прав неповнолітніх у сфері трудових відносин.

По закінченню бесіди фахівець бюро роздав учням буклети про Глухівське бюро правової допомоги, а також повідомив режим роботи бюро.

Після закінчення заходу працював мобільний пункт консультування під час якого до фахівця Глухівського бюро правової допомоги звернулась особа з правовим питанням, а саме: порядок стягнення аліментів на дитину. Під час консультування було роз’яснено норми Сімейного кодексу.

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у Глухівське бюро правової допомоги: м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444) 7-07-20, 7-07-12.