назад

У Глухові відкрито черговий дистанцій пункт правової допомоги

ShM 2017 07 18  distans  hluhiv 1З метою реалізації прав громадян на безоплатну правову допомогу фахівцями Глухівського бюро правової допомоги 18 липня приміщенні Горілівської сільської ради  відкрито дистанційний пункт правової допомоги.

Дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги – це точка доступу до безоплатної правової допомоги, що функціонує на постійній основі в приміщенні сільської ради для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин  не мають можливості оперативно звернутися до Глухівського бюро правової допомоги.

Прийшовши до дистанційного пункту кожен, хто потребує безоплатної правової допомоги, має право: дистанційно проконсультуватися з фахівцями бюро, отримати інформацію про місцезнаходження відповідного центру, а також дізнатися про види послуг, які там надаються; перевірити свою належність до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

У ході роботи дистанційного пункту начальником Глухівського  бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Богданом Балицьким надана консультація мешканцю села Горіле, який звернувся з питанням  щодо порядку оформлення спадщини.

«Згідно з Порядком вчинення нотаріальних дій нотаріусами України визначено, що місце відкриття спадщини підтверджується: довідкою житлово-експлуатаційної організації, довідкою правління житлово-будівельного кооперативу про реєстрацію (постійне місце проживання) спадкодавця; записом у будинковій книзі про реєстрацію (постійне місце проживання) спадкодавця, довідкою адресного бюро, довідкою райвійськкомату про те, що спадкодавець до призову на військову службу проживав за відповідною адресою. Місце відкриття спадщини не може підтверджуватись свідоцтвом про смерть.  Також, у разі відсутності у спадкоємців документів, що підтверджують місце відкриття спадщини, нотаріус роз’яснює спадкоємцям їх право на звернення до суду із заявою про встановлення місця відкриття спадщини. У такому випадку місце відкриття спадщини підтверджується копією рішення суду, що набрало законної сили», – зазначив Богдан Балицький.

 

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у Глухівське бюро правової допомоги: м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444) 7-07-20, 7-07-12.