назад

У громадській приймальні народного депутата консультували жителів Рокитнівщини

golovna

Нещодавно працівники Сарненського місцевого центру з надання БВПД провели виїзний прийом громадян у смт Рокитне. Відбувся захід в рамках роботи громадської приймальні народного депутата України Василя Яніцького.

Разом з помічником нардепа Олексієм Берташем жителів краю консультували фахівці центру – начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Юлія Олешкевич та головний спеціаліст відділу Юлія Болкуневич.

Місцеві жителі зверталися з питань, що стосувалися різних сфер життєдіяльності. Це і відшкодування збитків, завданих стихійним лихом, і отримання допомоги на лікування, здійснення державних закупівель, спадкові питання, отримання земельної ділянки та житла.

В межах своєї компетенції представники центру разом з керівником громадської приймальні надали громадянам відповідні роз’яснення, а також повідомили про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Для цього поширили інформаційні буклети з поясненнями, що таке безоплатна правова допомога, та з контактами місцевого центру.

1

Користуючись нагодою перебування на Рокитнівщині, працівники Сарненського місцевого центру також зустрілися з представниками установ соціального спрямування району. Зокрема, завітали до Управління праці та соціального захисту населення Рокитнівської РДА та в Рокитнівський районний центр зайнятості, адже саме спеціалісти цих установ безпосередньо працюють з внутрішньо переміщеними особами, добре знають про їхні проблеми та характер звернень.

3

Відтак фахівці центру обговорили з представниками зазначених закладів можливість організації та проведення заходів, спрямованих на підвищення обізнаності про права переселенців, зокрема, щодо права на безоплатну правову допомогу. Для осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, обумовили участь спеціалістів центру в семінарах для безробітних.

Також задля поширення серед внутрішньо переміщених осіб передали інформаційні матеріали про їхні права та буклети про безоплатну правову допомогу з контактами місцевого центру.

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35.