назад

MerculovНа початку листопада 2017 року до Гуляйпільського бюро правової допомоги звернувся Павло Меркулов з проханням надати правову допомогу у справі щодо встановлення факту належності правовстановлюючих документів.

       Для надання безоплатної вторинної правової допомоги чоловіку, Бердянським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в якості представника було призначено заступника начальника відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги»  Ольгу Куторницьку, відповідно до наказу № 898-зв від 04.11.2017 року

       Вивчивши матеріали справи, працівник бюро з’ясувала, що у клієнта виникли складнощі з продажем житлового будинку, адже при укладені договору купівлі-продажу нотаріусом було виявлено розбіжності у прізвищі чоловіка, а саме: в договорі купівлі прізвище записано «Миркулов», хоча по всіх офіційних документах значиться як «Меркулов». Ця помилка й викликала сумніви у належності правовстановлюючого документа, через що стало неможливим проводити подальші нотаріальні дії.

       Розглянувши всі документи, Ольга Куторницька підготувала заяву про встановлення факту належності правовстановлюючих документів. 

       Відповідно до п.6 ч. 1 ст. 256 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особи, прізвище, ім’я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім’ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеними у свідоцтві про народження або в паспорті.

        Так, дослідивши надані матеріали, Гуляйпільській районний суд Запорізької області прийняв рішення:

  • заяву про встановлення факту належності правовстановлюючого документу – задовольнити;
  • встановити факт, що договір купівлі-продажу житлового будинку належить Павлу Меркулову.

За отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: 

  • Адреса: Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх
  • Телефони: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13
  • Ел.пошта:  huliaipilske@legalaid.zp.ua

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).