назад

У Херсоні фахівці місцевих центрів працювали над розвитком м’яких навичок при роботі з вразливими групами клієнтів

131 травня – 1 червня у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області проходив тренінг для співробітників місцевих центрів Херсонщини та Миколаївщини з розвитку м’яких навичок (softskills) при роботі з вразливими групами клієнтів.

З привітальним словом до учасників звернулася директор Регіонального центру Марина Єлисєєва, яка також взяла участь в тренінгу.

2

Захід проводили адвокати-тренери Максим Магда та Володимир Бондар, які пройшли відповідне навчання з цієї тематики.

3 4
5
6

Основна частина заходу приділялася soft skills (м’яким навичкам), які охоплюють комплекс неспеціалізованих, надпрофесійних навичок, що відповідають за успішну участь у робочому процесі, високу продуктивність і, на відміну від спеціалізованих навичок (hardskills), не пов’язані з конкретною сферою. Вони можуть включати в себе комунікативні здібності, вміння працювати у команді, управління часом, стресостійкість тощо.

7

8

Учасники тренінгу працювали над інструментами ефективної комунікації, бар’єрами та фільтрами сприйняття, які можуть стати причиною стереотипів та дискримінації.

Говорили про активне та емпатичне слухання, а також етичні, ціннісні та інші аспекти роботи з вразливими групами клієнтів, зокрема – постраждалими від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, дітьми, учасниками АТО, внутрішньо переміщеними особами та особами похилого віку.

Також учасники вчилися тому, як працювати зі стресом та емоціями, запобігати професійному вигоранню та підтримувати себе в ресурсному стані.

9

10

Протягом двох днів фахівці активно виконували практичні вправи та завдання, працювали у міні-групах, аналізували та обговорювали кейси і відеоматеріали. Обмін досвідом між учасниками та відверте спілкування стали приємним бонусом заходу.

11 12 13
14 15 16
17 18 19
20 21 22
23 24 25

За успішне проходження тренінгу всі учасники отримали сертифікати.

26

27

Тренінг проводився за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.