назад
24.05.18

У Херсоні говорили про ефективність управління земельними ресурсами в аграрній сфері

1Як організувати процес управління земельними ресурсами в аграрній сфері та зробити його більш ефективним говорили представники органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськості під час круглого столу, який відбувся 18 травня у Херсоні.

Систему БПД представляли керівники Регіонального центру та Херсонського місцевого центру з надання БВПД Марина Єлисєєва та Денис Милокостий.

Слід зазначити, що захід проходив за участі та сприяння представників Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку», Світового банку, ВГО «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Модератором заходу виступив експерт Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України Віктор Масін.

2

В рамках круглого столу обговорювалися практичні підходи до врегулювання ефективного використання земельних ресурсів для розвитку сільських територій та агробізнесу, збільшення інвестицій у сільське господарство та покращення добробуту сільського населення.

3

Про вирішення правових потреб мешканців сільських районів розказала Марина Єлисєєва, презентуючи роботу системи БПД Херсонщини.

«Усе, що роблять наші фахівці – виїзні консультування громадян у віддалених селах та селищ, розробка та виготовлення тематичних буклетів, правопросвітницька діяльність – мають допомогти аграріям, сільгоспвиробникам розібратися у складних земельних питаннях, за потреби – отримати фахову юридичну пораду», – резюмувала Марина Ігорівна.

4

Тему продовжив Денис Милокостий, який ознайомив присутніх з правовими потребами мешканців Херсона і прилеглих районів. Адже чи не щодня до Херсонського місцевого центру та двох його бюро – Олешківського та Білозерського – звертаються громадяни за правовою допомогою із земельних питань.

5

Питання впровадження земельної реформи на місцевому рівні викликало бурхливу дискусію – присутні репрезентували різні точки зору з цього приводу, іноді прямо протилежні. Називали також земельні проблеми, що потребують вирішення на регіональному та державному рівні.

Про розвиток земельного законодавства в Україні та що очікувати у 2018 році розказав головний юридичний радник проекту USAID Павло Кулинич.

Не обійшло уваги учасників зустрічі й таке питання, як рейдерство в земельних відносинах та шляхи його подолання.

6

7