назад
26.01.18

У Херсоні підвели підсумки 2017 року в рамках громадської кампанії протидії насильству в сім’ї

119 січня 2018 року в конференц-залі «Конгрес» у м. Херсоні пройшов круглий стіл на тему «Захист прав та надання допомоги жінкам, які постраждалим від насильства в сім’ї у Херсоні», присвячений підведенню підсумків роботи коаліції громадських об’єднань за 2017 рік в рамках громадської кампанії «Херсон – територія вільна від насильства», учасником якої є і Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області.

Участь в круглому столі взяли понад 20 представників громадських об’єднань, благодійних організацій та ініціативних груп, які об’єднались в коаліцію з протидії насильству, співробітники патрульної поліції, а також центрів БВПД – менеджер з якості Регіонального центру Максим Магда та інтегратор Херсонського місцевого центру Володимир Куценко.

2

Громадська кампанія направлена на сприяння створенню Кризового центру для постраждалих від насильства в сім’ї.

Спільні заходи в рамках громадської кампанії дали можливість підняти в суспільстві питання проблеми домашнього насильства та звернутися до депутатів міської ради з проханням реалізувати громадську ініціативу по створенню кризового центру в м. Херсон.

3

За результатами голосування на останній сесії 2017 року депутати проголосували за початок процедури створення Кризового центру.

Щоб отримати такий результат, в рамках кампанії за підтримки коаліції було проведено різнопланові вуличні акції, флешмоби, ініційовано громадські слухання.

Але питання створення кризового центру все ще залишається відкритим. Тож маємо надію, що справа буде доведена до кінця та Центр буде створено у нашому місті.