назад
29.12.16

У Херсоні презентували результати роботи проекту ЄС з підтримки переселенців

PC28486028 грудня у конференц-залі «Конгрес» відбулася презентація результатів роботи проекту «Активізація територіальної громади м. Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб», який здійснювався за підтримки Європейського Союзу. Даний проект був спрямований на забезпечення вимушених переселенців у нашому місті житлом, надання їм соціальної, психологічної, медичної та правової допомоги.

Для участі у заході були запрошені представники засобів масової інформації, громадських та правозахисних організацій, державних установ, органів місцевого самоврядування, зокрема і співробітники Регіонального та Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомогиМаксим Магда та Карина Цимбал.

PC284867

Презентували результати роботи директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Херсонської міської ради Антон Єфанов, радник Херсонського міського голови Сергій Черевко, начальник управління соціальної політики Херсонської міської ради Олена Рузгіс, представник Центру соціальних служб Анатолій Стоцький та координатор проектів Херсонської міської молодіжної громадської організації «Вільне місто» Євгенія Вірлич.

PC284858

Було зазначено, що протягом 2015-2016 років завдяки проекту здійснено ремонт та облаштування приміщень двох гуртожитків для проживання понад 260 осіб, 221 переселенцю надано первинну медико-соціальну допомогу, а понад 2000 отримали соціальний, психологічний та юридичний супровід. Також з метою працевлаштування проводились навчальні заходи, завдяки яким 103 переселенці отримали нову роботу, а 62 відкрили власну справу.