назад
17.02.16

У Хмельницькому місцевому центрі з надання БВПД говорили про особливості співпраці зі ЗМІ

DSC00387     Яким чином спланувати ефективну комунікацію з медіа, як написати цікаву новину та підготувати прес-конференцію — ці та інші питання жваво обговорювали фахівці Регіонального та Хмельницького місцевого центрів з надання БВПД.

     У четвер, 16 лютого, заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Оксана Банкова провела робочу зустріч із колегами з Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги — начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання БВПД Іриною Ярусевич та начальником відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Ігорем Пилип’юком.

     Під час зустрічі обговорили інформаційно-комунікаційну стратегію, яка б допомогла поліпшити поінформованість населення про систему БПД в Україні і про діяльність місцевого центру. Йшлося про важливість проведення різноманітних інформаційно-просвітницьких заходів для зацікавлених осіб — семінарів, круглих столів, зустрічей — із залученням співробітників місцевого та Регіонального центрів.

     Зосередили увагу і на особливостях підготовки новин для сайту Регіонального центру та ЗМІ. Так, Оксана Банкова розповіла колегам про типову структуру новини, навела приклади найбільш поширених мовних помилок, які трапляються у текстах, та способи їх уникати.

     Не оминули увагою і багато інших питань, які цікавили фахівців місцевого центру, до прикладу: яким має бути заголовок повідомлення, яку інформацію необхідно подавати в ліді новини, як зацікавити читача і заохотити дізнатися більше.

     Наостанок розглянули алгоритм роботи з медіа при підготовці прес-конференцій та круглих столів, зокрема написання прес-анонсів та прес-релізів.