назад

У Хмельницькому обговорили актуальні питання захисту прав людини в Україні

P1030075     У рамках Всеукраїнського тижня права заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області О. В. Варфоломєєва взяла участь у засіданні круглого столу «Актуальні питання державотворення і захисту прав людини в Україні», що відбувся 10 грудня 2015 року на базі Хмельницького інституту ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна академія управління персоналом».

     До участі у заході запросили науковців, представників органів юстиції, практикуючих адвокатів, громадських активістів, студентів та інших зацікавлених осіб.

     Присутні обговорили законодавство щодо реалізації прав громадян України. Зокрема йшлося про новації Міністерства юстиції, мета яких полягає в удосконаленні механізму надання послуг органами та установами юстиції в Україні.

     З доповіддю про шляхи реалізації конституційного права особи на правовий захист виступила заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва.

     Олена Вікторівна розповіла про законодавче підґрунтя діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні та порядок надання такої допомоги, акцентувала увагу на основних положеннях Закону України «Про безоплатну правову допомогу», а також зупинилася на особливостях співпраці центрів із установами Державної пенітенціарної служби у Хмельницькій області.

     Як зазначила Олена Вікторівна, особливу увагу у Регіональному та місцевих центрах приділяють інформуванню громадян про їхнє право на одержання безоплатної вторинної правової допомоги та механізм реалізації такого права. Задля цього співробітники центрів систематично організовують в області цілу низку заходів: вуличне інформування, зустрічі з колективами різноманітних закладів, установ і організацій, повідомлення у ЗМІ тощо.

     Детально про те, які саме категорії населення мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та як її отримати, розповіла начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Голдзіцька.

     Насамкінець учасники заходу підбили підсумки засідання та обговорили перспективи проведення наступного круглого столу.

{gallery}img/novyny/2015/gruden/10_9{/gallery}