назад
03.01.17

У Хмельницькому обговорили плани роботи на 2017 рік

КР     Керівники регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Хмельницької області  та фахівці Координаційного центру з надання правової допомоги у форматі Skype-бесіди проаналізували регіональний план надання безоплатної правової допомоги на 2017 рік.

    Під час Skype-бесіди з представниками Координаційного центру керівники регіонального та місцевих центрів детально поаналізували відповідність заходів, зазначених у Регіональному плані надання безоплатної правової допомоги у Хмельницькій області на 2017 рік, пріоритетним напрямкам діяльності системи БПД. Наразі виокремили п’ять таких напрямків: переорієнтація системи БПД з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад; створення ефективної системи управління правовими знаннями та розвиток людського потенціалу правничої спільноти та партнерських мереж БПД; децентралізація системи БПД; поступовий перехід від моделі залучення адвокатів ex officio до моделі офісів громадського захисту у кримінальних провадженнях; розбудова комплексної інформаційно-аналітичної системи забезпечення надання БПД та впровадження інших новітніх інформаційних технологій.

     Пропозиції та зауваження фахівців Координаційного центру до регіонального плану надання безоплатної правової допомоги директори регіонального та місцевих центрів обговорили під час засідання керівної ради. До порядку денного внесли також питання щодо особливостей укладення контрактів з адвокатами у 2017 році. Окрім того, підбили підсумки роботи центрів з надання БВПД Хмельниччини за 2016 рік та затвердили план роботи керівної ради на 2017 рік.