назад
10.12.17

У Хмельницькому СІЗО консультували жінок, які утримуються в установі

CIZO     Особи, що утримуються в слідчих ізоляторах, належать до тих категорій, яким держава гарантує безоплатну вторинну правову допомогу. Саме тому фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області періодично відвідують Хмельницький слідчий ізолятор, де здійснюють консультування затриманих та проводять навчання для персоналу установи.

     Один із таких візитів відбувся 6 грудня. Директорка регіонального центру Наталія Стьопіна зустрілася із жінками, які утримуються в Хмельницькому СІЗО, щоб розповісти їм про основні положення законодавства про безоплатну правову допомогу, а також ознайомити їх із порядком звернення по таку допомогу та порядком призначення адвоката регіональним центром.

     Водночас жінки, які перебувають у СІЗО, мали змогу не лише дізнатися про свої права, але й отримати індивідуальні юридичні консультації у очільниці центру.

     Принагідно, в рамках Всеукраїнського тижня права, Наталія Стьопіна поінформувала присутніх про масштабний проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», який спільно реалізують фахівці системи безоплатної правової допомоги та органів юстиції задля підвищення рівня правової грамотності мешканців нашої держави.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.