назад
16.10.18

У Хмельницькому СІЗО працюватимуть дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги

sizo2     Співпраця між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та державною становою «Хмельницький слідчий ізолятор» триває уже кілька років і полягає у проведенні правопросвітницьких заходів для персоналу установи та засуджених, індивідуальних консультуваннях з правових питань. А відсьогодні основні напрямки взаємодії визначили ще й у Меморандумі про співробітництво.

     Метою співпраці, як зазначено у Меморандумі, є консолідація зусиль і координація дій задля забезпечення права на безоплатну правову допомогу особам, які відбувають покарання або тримаються під вартою у СІЗО.sizo1

     Важливими напрямами спільної роботи є утворення дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях слідчого ізолятора, організація та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової обізнаності осіб, які перебувають в установі, а також розроблення та розповсюдження інформаційних матеріалів про права та соціальні гарантії осіб, які відбувають покарання або тримаються під вартою у СІЗО.

     Крім того, Меморандум передбачає організацію навчальних заходів для працівників регіонального центру та слідчого ізолятора.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.