назад
07.05.18

У Хмельницькому вдосконалювали навички користування платформою «WikiLegalAid»

TreningWikiKhmelnytskyi 04.05.2018 1s     Як надавати якісні правові консультації, послуговуючись у своїй роботі інформаційно-довідковою платформою «WikiLegalAid», як готувати вичерпні роз’яснення для цієї платформи та яким чином удосконалити її можливості – над цими питаннями міркували фахівці й фахівчині системи безоплатної правової допомоги під час дводенного тренінгу, який відбувався 4 та 5 травня в Хмельницькому.

     У форматі майстер-класів зі створення консультацій, програвання та обговорення конкретних кейсів, дискусій, обміну досвідом юристи і юристки системи працювали над своїми навичками користування платформою «WikiLegalAid».

TreningWikiKhmelnytskyi 04.05.2018 2s

     Аналізуючи уже наявні в базі консультації, фахівці та фахівчині центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги визначали їхні основні недоліки, а відтак ділилися з колегами побажаннями до змісту та структури статей.

     Учасники тренінгу обговорили можливість використання «WikiLegalAid» для надання клієнтам письмових правових роз’яснень та консультацій; висловили пропозиції для поліпшення інтерфейсу платформи, щоб у такий спосіб зробити її більш зручною для користувачів, а також своє бачення процесу наповнення та оновлення довідково-інформаційної бази.

TreningWikiKhmelnytskyi 04.05.2018 3s

     Участь у навчальному заході, який провели фахівці та фахівчині Київської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи і профільних управлінь Координаційного центру з надання правової допомоги – Сергій Кучерук, Віталій Охріменко, Наталія Зайцева, Валентина Никончук і Галина Поплавська, взяли працівники та працівниці місцевих центрів і бюро правової допомоги Хмельницької області. Долучилися до тренінгу і представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області – директорка Наталія Стьопіна, начальниці відділів Марина Кулабіна і Ольга Чорна, а також адвокатка-експертка, яка співпрацює з системою БПД, Наталія Свірневська.

TreningWikiKhmelnytskyi 04.05.2018 4s

     У результаті тренінгу юристи і юристки дійшли висновку, що використання платформи може суттєво поліпшити їхню щоденну роботу, передусім зробити консультування клієнтів більш ефективним та оперативним. Один із учасників навчання, начальник Городоцького бюро правової допомоги Артем Кляхін відзначив, що така платформа не має аналогів в Україні, тому заслуговує на особливу увагу: «WikiLegalAid» сьогодні росте і міцніє, тому нам є над чим спільно працювати, щоб зробити її максимально корисною для фахівців. А такі тренінги дуже мотивують».

     Звертаючись до учасників тренінгу, Віталій Охріменко зазначив: «Без вашої участі платформа не зможе повноцінно функціонувати, тому ваша праця для наповнення бази та удосконалення наявних консультацій дуже важлива. Закликаю вас поширювати інформацію про платформу серед колег та залучати їх до роботи з «WikiLegalAid».

TreningWikiKhmelnytskyi 04.05.2018 5s

     Нагадаємо, це вже п’ятий подібний захід, організований за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» з метою поширення позитивного досвіду використання під час консультування клієнтів платформи «WikiLegalAid», розвитку навичок користування цим інформаційним ресурсом та його удосконалення у майбутньому.

     Тренінг з роботи із платформою «WikiLegalAid» навесні минулого року проходили фахівці контакт-центру системи безоплатної правової допомоги у Сумах.

     Наприкінці грудня минулого року такий же тренінг відбувся в Чернігові для працівників та працівниць місцевих центрів з надання БВПД у Чернігівській області. На початку цього року дводенний тренінг відбувся для фахівців та системи БПД Житомирщини, а нещодавно – для представників центрів з надання БВПД Львівщини.

     Довідково. «WikiLegalAid» – інформаційна база, що функціонує за принципом відомої «Wikipedia»; вона поповнюється правовими консультаціями з найактуальніших питань. Юристи та юристки системи безоплатної правової допомоги вносять у базу інформацію правового характеру з різних тем, що відповідають реальним запитам клієнтів, які звертаються до центрів та бюро правової допомоги у всіх регіонах країни.