назад

У Каховці запрацювала школа правознавців

1Питання правової освіти дітей має суттєве значення для формування правової держави. Усвідомлюючи це, фахівці Каховського місцевого центру з надання БВПД взяли участь у роботі над проектом «Школа правознавців» і 21 березня провели перше заняття – тематичний тренінг на тему: «Ми в країні законів».

2

Варто сказати, що над проектом «Школа правознавців» працювала ініціативна група «Місто законів», керівником якої є інтегратор Каховського місцевого центру Володимир Щербаков. Проект реалізується за підтримки Каховської міської ради та Каховського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

За словами Володимира Щербакова, школа правознавців буде діяти постійно на базі Станції юних натуралістів. Передбачено проведення лекцій, семінарів, тренінгів, круглих столів та екскурсій із залученням фахівців Каховського місцевого центру. Цільова аудиторія – діти шкільного віку.

Метою проекту є підвищення правової освіти та правове виховання учасників, які після закінчення проекту продовжили би ведення просвітницької діяльності в місті Каховка.

Привітавши дітей з початком занять, Володимир Щербаков розказав про діяльність Каховського місцевого центру та запропонував заповнити розроблені ним анкети, аби виявити рівень правових знань учасників.

3 4

Знайомлячи дітей із загальнонаціональним проектом «Я МАЮ ПРАВО!», в рамках якого фахівці системи БПД здійснюють правопросвітницьку діяльність, спікер розказав про права дитини. Під час жвавої бесіди обговорювалися різні ситуації, а також види відповідальності та обов’язки дітей.

5Фіналом навчання стала гра під назвою «Юридична консультація», під час якої учасники надавали правові консультації та поради стосовно наведених для прикладів ситуацій.

Нова форма правопросвітництва – тематичний тренінг, яку почали використовувати працівники Каховського місцевого центру, визвала у дітей зацікавленість та бажання продовжити навчання. Це, без сумніву, сприяє формуванню правового світогляду та правової культури підлітків, виховує правову свідомість та інтерес до правових знань.

По завершенні заходу Володимир Щербаков проаналізував перше заняття та підвів підсумки спільної роботи з метою удосконалення наступних занять у школі правознавців.