назад
29.11.17

У Кам’янці-Подільському підбивали підсумки діяльності місцевого центру за рік, що минає, та окреслювали плани на майбутнє

нарада1     28 листопада у Кам’янець-Подільському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулась робоча нарада, під час якої обговорили питання матеріально-технічного забезпечення місцевого центру та бюро правової допомоги, проаналізували фінансові показники місцевого центру за 2017 рік та планове використання бюджетних коштів. Йшлося також про підготовку локального плану заходів надання безоплатної правової допомоги на 2018 рік та забезпечення виконання правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»

     Нараду провели директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна та в.о. директора Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентин Бартиш.

нарада

     Участь у заході взяли начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку місцевого центру Ірина Киящук, головний спеціаліст відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Анна Шкреба, в.о. начальників Дунаєвецького та Чемеровецького бюро правової допомоги Ігор Кочмарський і Катерина Помазова, головний спеціаліст Новоушицького бюро правової допомоги Анастасія Неборецька, а також начальники відділів Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Ірина Плахотнік, Аліна Задорожна, Альона Щенсна та Наталія Ваколюк.

нарада2

нарада3

     У ході наради обговорили найбільш проблемні питання, що виникають у працівників місцевого центру, зокрема ті, що стосуються перевірки актів надання безоплатної вторинної правової допомоги, які адвокати подають до місцевих центрів. 

     Як зазначила керівниця регіонального центру, одним із основних напрямків роботи місцевого центру і підпорядкованих йому бюро залишається правопросвітницька діяльність, спрямована на підвищення рівня правової обізнаності населення, а особливо людей, що живуть у найвіддаленіших куточках районів. Саме таку мету, зокрема, має проект Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», який наразі спільно реалізовують органи юстиції та система безоплатної правової допомоги.

     За підсумками наради були внесені пропозиції щодо необхідних заходів для поліпшення роботи місцевого центру та бюро правової допомоги.

нарада4

     Після наради Наталія Стьопіна провела навчання з працівниками місцевого центру, зокрема бюро правової допомоги.

*   *   *

Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62)

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.