назад
22.06.18

У Кам’янці-Подільському представники правоохоронних органів та адвокатури обговорили взаємодію у кримінальному провадженні

Kam Pod4     Під час дводенного круглого столу в Кам’янці-Подільському представники системи безоплатної правової допомоги, прокурори, судді, слідчі та адвокати обговорили проблемні питання професійної взаємодії у кримінальному провадженні.

     Круглий стіл, який відбувався 19-20 червня за ініціативи Консультативної місії Європейського Союзу (далі – КМЄС) в Україні в рамках другого етапу проекту «Інституційна реформа прокуратури», мав на меті визначити можливості для вдосконалення інституційної спроможності прокуратури та ефективності кримінально-процесуального законодавства.Kam Pod3

     До обговорення залучили працівників органів прокуратури Хмельниччини, суддів, слідчих органів поліції та адвокатів. Систему безоплатної правової допомоги на заході представляли директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна й начальниця відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Марина Кулабіна.

     Наталія Стьопіна, зокрема, наголосила на наявності протиріч у нормативно-правових актах, які стосуються надання безоплатної вторинної правової допомоги особам у кримінальному провадженні, а також навела приклади інших колізій у кримінально-процесуальному законодавстві.

Kam Pod1

     У ході круглого столу розглядали проблемні питання, які виникають під час застосування Кримінального процесуального кодексу України, а також обговорювали шляхи удосконалення наявних прогалин і колізій у чинному законодавстві.

     Учасники заходу мали змогу поспілкуватися з такими фахівцями, як Бйорн Скансберг, старший суддя районного суду Сольна в Швеції, Карл Якоб Холмберг, провідний радник з питань прокуратури КМЄС в Україні, Володимир Головатенко, спеціаліст з питань реформування прокуратури КМЄС в Україні, Віктор Єльцов, національний експерт, заступник голови Апеляційного суду Черкаської області.Kam Pod2

     Представники КМЄС в Україні розповіли про особливості відкриття та завершення кримінального провадження у Швеції, ознайомили зі структурою та роллю судів Швеції у здійсненні досудового розслідування.

     Усі учасники заходу виявили подальшу готовність активно працювати над забезпеченням неухильного додержання законності під час кримінального провадження.

      Фото – прес-служба прокуратури Хмельницької області.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.