назад
15.02.19

У Кам’янці-Подільському провели правопросвітницькі заходи для учнів та педагогів Подільського центру професійно-технічної освіти

pto 2 13.02.2019     Про зміни у законах щодо протидії булінгу та про норми виборчого законодавства говорили з учнями та педагогами Державного навчального закладу «Подільський центр професійно-технічної освіти» у Кам’янці-Подільському.

     Правопросвітницькі заходи на теми «Булінг та кібербулінг. Зміни в законодавстві та наслідки бездіяльності з боку керівництва закладу освіти» і «Основи виборчого права» відбулись цими днями у Подільському центрі професійно-технічної освіти.pto 1 13.02.2019pto 3 13.02.2019

     Під час інформаційної години «Булінг та кібербулінг. Зміни в законодавстві та наслідки бездіяльності з боку керівництва закладу освіти» юристки Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ганна Петрик і Аліна Задорожна роз’яснила педагогам послідовність дій викладача та керівника закладу освіти у разі виявлення булінгу в навчальному закладі.

     «Найперше керівник закладу освіти розглядає звернення та з’ясовує усі обставини ситуації, відтак скликає засідання комісії з розгляду випадків булінгу та окреслює подальші дії. Зокрема, якщо комісія визнала, що це був булінг, а не одноразовий конфлікт, то очільник закладу зобов’язаний повідомити в поліцію», – зазначила інтеграторка місцевого центру Ганна Петрик.

     Аліна Задорожна розповіла присутнім про порядок притягнення до адміністративної відповідальності за булінг всіх учасників освітнього процесу.

     У ході бесіди «Основи виборчого права» Ганна Петрик роз’яснила учням норми виборчого права. Насамперед ознайомила з основними законодавчими засадами виборів Президента України та зазначила документи, необхідні для реалізації свого права голосу. Юристка також розповіла, які етапи включає виборчий процес, хто має право бути обраним, як захистити свої виборчі права.

     Присутні, зокрема, цікавилися, як дізнатися, чи є вони у списках виборців, тож Ганна Петрик пояснила, як отримати цю інформацію на офіційному веб-сайті Державного реєстру виборців, не виходячи з дому.

*   *   *

     Нагадаємо, що Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою:  вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62. Правову допомогу можна отримати також у бюро правової допомоги, які є відділами місцевого центру:

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.