назад
12.10.18

У Кам’янці-Подільському юристи завітали до військової частини

prava zakhysnyka     Під час візиту до військової частини представники Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги не тільки розповіли про права військовослужбовців, але й привітали їх з прийдешнім святом – Днем захисника України.

     У межах кампанії «Права захисника» директор Кам’янець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентин Бартиш та інтеграторка Ганна Петрик відвідали військову частину А 4568.

     Передусім Ганна Петрик нагадала присутнім про право учасників і учасниць АТО на безоплатну правову допомогу – як первинну, так і вторинну; ознайомила з переліком пільг, на які можуть претендувати українські захисники й захисниці, та детально роз’яснила, як отримати ці пільги; розповіла про виплати, передбачені законодавством для цієї категорії осіб.prava zakhysnyka1

     Болючим та надзвичайно актуальним питанням для військовослужбовців є першочергове отримання земельних ділянок в безоплатному порядку. Як реалізувати це право, пояснив директор місцевого центру Валентин Бартиш. Учасники й учасниці АТО, зокрема, дізналися, якою має бути послідовність дій для отримання земельної ділянки у випадку відмови органів місцевої виконавчої влади чи місцевого самоврядування.

     Ще одна проблема, з якою часто зіштовхуються учасники й учасниці АТО, стосується безоплатного проїзду цієї категорії громадян у громадському транспорті. За словами присутніх, бувають випадки, коли їм не вдається скористатися своїм правом на безкоштовний проїзд. Відтак юристи пояснили українським захисникам і захисницям, як правильно діяти в таких ситуаціях.

     На завершення зустрічі військовослужбовців привітали з прийдешнім святом, подякували їм за мужність і самовідданість, побажали міцного здоров’я й мирного неба.

*   *   *

Кам’янець-Подільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Кам’янець-Подільський, вул. Пушкінська, 44, тел. (03849) 5-01-59, 5-01-62)

Дунаєвецьке бюро правової допомоги — м. Дунаївці, вул. Шевченка, 83 а, тел. (03858) 2-02-78, 2-00-44.

Чемеровецьке бюро правової допомоги — смт Чемерівці, вул. Центральна, 28, тел. (03859) 2-01-27, 9-17-67.

Новоушицьке бюро правової допомоги — смт Нова Ушиця, вул. Українська, 28, тел. (03847) 2-22-75, 2-19-73.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.