назад

У Каневі проведено консультування в мобільному пункті при Центрі надання адмінпослуг

На минулому тижні Золотоніським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі — МЦ), 05.05.2016 року, у приміщенні відділу “Центр надання адміністративних послуг” виконавчого комітету Канівської міської ради, у раніше створеному мобільному пункті консультування проведено виїзний прийом громадян. Мешканці регіону переважно звертались за консультаціями та роз’ясненнями з питань щодо соціального забезпечення, сімейних відносин, порушення прав на земельні ділянки, тощо.

У ході прийому заступник начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Владислав Круть надав юридичні консультації з приводу порушених питань та роз’яснив детально як отримати безоплатну правову допомогу.

Головний спеціаліст відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олег Костогриз зустрівся з начальником відділу “Центр надання адміністративних послуг” виконавчого комітету Канівської міської ради Оленою Проняєвою та передав буклети, які містять інформації на такі теми: пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них; забезпечення учасників бойових дій ліками та лікарськими засобами; укладення та припинення контрактів військовими під час АТО; дії позичальника мобілізованого та учасника АТО, який має зобов’язання по кредиту, дії незаконно звільнених учасників АТО; реалізація права учасників АТО на землю та житло, з метою розповсюдження серед відвідувачів даного закладу.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Тетяна Костогриз зустрілась з адвокатами міста Канів, з метою обговорення складних та актуальних питань у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також вулицями міста Канів проведено чергове “вуличне інформування”, для популяризації системи БВПД.

Крім того, продовжено інформування щодо реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвиток системи безоплатної правової допомоги, порядок та умови проведення конкурсу.