назад

У Конотопі спланували правопросвітницькі заходи по захисту трудових прав людей з інвалідністю

KoM 2017 31 07 Konotop CZ7 серпня 2017 року інтегратори Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Волік та Оксана Козіна разом з директором Конотопського міськрайонного центру зайнятості Геннадієм Толкачовим обговорили питання посилення захисту трудових прав осіб з інвалідністю.

Закон України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” визначає основи соціальної захищеності інвалідів в Україні і гарантує їм рівні з усіма іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства, створення необхідних умов, які дають можливість інвалідам вести повноцінний спосіб життя згідно з індивідуальними здібностями та інтересами. Особи з інвалідністю в Україні володіють усією повнотою соціально-економічних, політичних, особистих прав і свобод, закріплених Конституцією України та іншими законодавчими актами, в тому числі і захист трудових прав.

KoM 2017 31 07 Konotop CZ1

Геннадій Толкачов, директор Конотопського міськрайонного центру зайнятості, зазначив, що рішення про встановлення групи інвалідності ґрунтується на оцінюванні комплексу клінічних, психологічних, соціально-побутових і професійних факторів, тому іноді дуже важко підібрати підходящу роботу особі з інвалідністю. При цьому враховуються: характер захворювання, ступінь порушення функцій, ефективність лікування і реабілітаційних заходів, стан компенсаторних механізмів, клінічний і трудовий прогноз, можливість соціальної адаптації, потреба в різних видах соціальної допомоги, особисті установки, конкретні умови і зміст праці, професійна підготовка, вік та ін. Сторони домовилися про проведення спільних правопросвітницьких заходів з питань захисту прав осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку центру зайнятості та шукають роботу. Інформаційні матеріали Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розміщено у інформаційному куточку центру зайнятості.

Довідково:

Адреса центру:

41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липово – Долинський та Недригайлівський райони Сумської області.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213103.