назад
15.03.18

У Козятині бібліотекарям розповіли про захист прав споживачів

15 03 2018 1

15 березня відзначається Всесвітній день захисту прав споживачів. У зв’язку із цим, фахівці Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели семінар «Права та обов’язки споживачів» для працівників бібліотек Козятинського району.

Семінар проводили начальниця відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Марина Кобернюк та головний спеціаліст Аліна Бондарчук.15 03 2018 2

Під час заходу бібліотекарям розповіли про права та обов’язки споживачів, які зазначені у законодавстві. Кожен споживач повинен знати про сертифікацію продукції, як захистити права споживачів та куди звертатися за захистом свої прав.

Також працівниці Козятинського місцевого центру проінформували присутніх про законодавчі зміни, які почали діяти з 1 січня 2018 року. Згадали і про Всеукраїнський просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», який спрямований на формування нової правової свідомості шляхом інформування громадян про їхні права та механізми їх захисту. Слоган проекту «Знаю! Дію! Захищаю!» означає, що громадянин знає свої права, користується ними і вміє захищати.15 03 2018 3

В рамках реалізації даного проекту було домовлено про розміщення правового куточку в Козятинській центральній районній бібліотеці, а саме інформаційні буклети: «Як вирішити спір?», «Що вказати у скарзі? Коли скаргу розглянуть?», «Що таке хабар? Що треба робити?» та ін.

Учасники семінару були дуже зацікавленні даною темою та задавали багато запитань, які їх турбували. Від фахівців вони отримували обґрунтовані відповіді, а також методичні рекомендації та буклети.

Наголошено, що в захисті прав допоможе Козятинський місцевий центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який працює з понеділка по п’ятницю з 09-00 до 18-00, за адресою: м. Козятин, пров. Кондрацького, 1 А; тел. (04342) 2-00-17, 2-02-07.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106