назад
22.12.18

У Козятині відбувся круглий стіл з адвокатами

adwokat

21 грудня в приміщенні Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги пройшов круглий стіл з адвокатами на тему: «Співпраця заради якості надання безоплатної правової допомоги».

Круглий стіл вирішили організувати для того, щоб обговорити актуальні питання, що стосуються реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу, й проаналізувати практики забезпечення якості надання БВПД та результати роботи центру. Крім того, круглий стіл охопив і питання забезпечення якості та доступності такої допомоги усім, хто її потребує, зокрема, через співпрацю з адвокатами.    

Захід проходив у дружній атмосфері, учасники обмінялись досвідом супроводження цивільних та адміністративних справ, комунікації зі «складними» клієнтами. Обговорили шляхи вирішення проблем у разі виникнення розбіжностей позицій клієнта з адвокатом та подальші кроки у правовому супроводі, зокрема у разі відмови клієнта сприяти адвокату у зборі інформації та документів під час попереднього аналізу справи.adwokat2

Також на круглому столі обговорили питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, а також порядок обчислення розміру винагороди адвокатів.

Важливо, що не зважаючи на наявність різних труднощів, які виникають під час супроводу клієнта адвокатом, недоліки системи судочинства та недосконалість відшкодування витрат, ентузіазм та активність адвокатів системи БВПД  не спадає. І протягом всього періоду співпраці з центром вони демонструють кращі приклади супроводу клієнтів у цивільних та адміністративних справах, налагодження контактів з ними, представництва інтересів перед державними органами.

Участь у круглому столі взяли: директор Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Комар, працівники Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокатами системи БВПД.

Якщо у Вас виникають питання юридичного спрямування, запрошуємо звернутися до Козятинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги за адресою: вул. Героїв Майдану, 32, м. Козятин, Вінницька обл., 22100, Україна, тел.: (04342) 2-00-17. Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут. Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106