назад

У Краматорську відбулась публічна презентація результатів діяльності Краматорського місцевого центру

DSC 0001-1Про підсумки роботи за І півріччя 2018 року та про діяльність системи безоплатної правової допомоги в цілому розповідали заступник директора та фахівці відділів «Бюро правової допомоги» Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Вже понад трьох років на Донеччині та по всій Україні працюють центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та територіальні відділи «Бюро правової допомоги», які допомагають вразливим категоріям населення, які не мають коштів для оплати послуг приватних адвокатів, у вирішенні складних життєвих ситуацій, а саме відстоювати свої законні права та інтереси.

«Наразі у складі Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги працюють та надають безоплатну правову допомогу населенню дев’ять відділів «Бюро правової допомоги», які розташовані у північній частині Донецької області. Так, за правовою допомогою особи мають змогу звернутися у містах Костянтинівка, Слов’янськ, Дружківка, Добропілля, Бахмут, Олександрівка, Лиман, Авдіївка та Торецьк. Фахівці відділів надають безоплатну первинну та вторинну правову допомогу. Первинна правова допомога – полягає у наданні правової інформації та консультацій, складанні заяв та скарг; вторинна – включає складання процесуальних документів та представництво інтересів у суді», – зазначив заступник директора центру Андрій Рябуха.

За І півріччя 2018 року до Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, з урахуванням відділів «Бюро правової допомоги», звернулися 5938 осіб, з яких 5237 – отримали правову інформацію та консультації, а 701 – подали письмову заяву про надання БВПД. В результаті розгляду письмових заяв про надання БПД, було прийнято рішення про надання БВПД по 696 зверненням, видано 130 доручень адвокатам та у 566 випадках звернень призначені штатні працівники Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для надання БВПД таким особам (тобто, на представництво інтересів клієнта в суді або складання процесуальних документів).

Крім того, за першу половину 2018 року було проведено близько 260 правопросвітницьких заходів, спрямованих на розвиток правової обізнаності населення та співпраці з органами місцевого самоврядування та органами місцевої влади, що є важливою складовою системи безоплатної правової допомоги.

Також під час промови Андрій Рябуха повідомив про деякі зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

«Згідно зі змінами до статті 14 Закону безоплатна вторинна правова допомога окремим суб’єктам права надаватиметься не більше 6 разів протягом бюджетного року та не більше ніж за шістьома дорученнями/наказами, виданими центрами БВПД, одночасно», – зазначив він.

Про діяльність бюро правової допомоги доповідали начальник відділу «Костянтинівське бюро правової допомоги» Олександр Акіншин, заступниця начальника відділу «Слов’янське бюро правової допомоги» Олена Солошенко та Інна Куракіна, яка очолює відділ «Дружківське бюро правової допомоги» 

Підсумовуючи результати діяльності Краматорського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за І півріччя 2018 року, Рябуха Андрій зазначив, що при всіх здобутках системи безоплатної правової допомоги та Краматорського місцевого центру працівники прагнуть до саморозвитку та досягнення нових позитивних результатів своєї роботи, які має відчути кожен наш клієнт.

Трансляцію публічного звітування Ви можете передивитись за посиланням