назад

У Краснопіллі налагоджують співпрацю

SUM 2017 05 15 zahid zustrih z KVI 125 травня керівник Краснопільского бюро правової допомоги Сергій Куцеренко зустрівся з начальником Краснопільського районного сектору з питань надання  пробації Світланою Перервою.

Керівники  обговорили основні питання співпраці з метою захисту прав та інтересів осіб, які відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі.

SUM 2017 05 15 zahid zustrih z KVI 3

Як відомо, у лютому 2015 року Верховна Рада України прийняла закон «Про пробацію», який наблизив українське законодавство до європейського. Законом «Про пробацію» передбачено, що кримінально-виконавча інспекція, яка забезпечувала виконання покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, реорганізована в Службу пробації. Така служба існує в Швеції, Данії, Норвегії, Канаді, Грузії. В Україні ж Служба пробації фактично почала діяти з січня 2017 року. Завдання служби – захищати громадян, які оступилися в житті.

SUM 2017 05 15 zahid zustrih z KVI 4

 

Фахівці служби, серед яких не лише офіцери Служби пробації, а й психологи та соціальні працівники, працюють з людьми, що скоїли злочини невеликої та середньої тяжкості, й які не несуть небезпеки суспільству, а тому не мусять бути ізольовані від нього. Самі ці злочини й обставини, за яких вони були скоєні,  досліджують офіцери Служби пробації, що дозволяє кардинально змінити вектор роботи з правопорушниками ще на етапі звинувачення. 

SUM 2017 05 15 zahid zustrih z KVI 5

Так, працівники Служби пробації, паралельно з розслідуванням правоохоронними органами, готують досудовий звіт, у якому буде зазначатись не лише факт вчинення злочину. Вивчаються також причини та обставини, за яких було скоєно правопорушення. Завдання Служби пробації – допомогти людині розв’язати проблеми, які привели її на лаву підсудних. Крім того, служба працює з засудженими, які вже відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Незадовго до звільнення їм надається допомога з адаптацією в життя, працевлаштуванням.

SUM 2017 05 15 zahid zustrih z KVI 6

 

Безоплатна правова допомога – правова допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел. Саме така правова допомога, коли людина потрапила на шлях злочину та несе відповідальність за його вчинення, необхідна їй для подальшого становлення в суспільстві, для надання можливості перебороти свої правові негаразди та стати на шлях  правового життя. Зусилля обох сторін дозволить людям отримати допомогу у вирішенні їх правових проблем та стати на шлях адаптації в суспільстві.

Під час зустрічі між вказаними підрозділами підписано Меморандум про співпрацю, обговорені теми співпраці, а особам, які підлягають нагляду з боку служби пробації, надані відповідні правові  рекомендації та консультації. 

Краснопільське бюро правової допомоги

Сумського місцевого центру з надання безоплатної

вторинної правової допомоги

Адреса: 42400 Сумська обл. смт. Краснопілля, вул. Перемоги, 2

Тел. (05459) 7 11 24

 

Графік роботи: Пн. – Пт. З 8-00 до 17-00