назад

У Кременці про забезпечення доступу малозабезпечених категорій громадян до безоплатної правової допомоги

14054126 514469332077361 2625544631013774571 n

З метою спрощення доступу до безоплатної правової допомоги соціально незахищених жителів міста Кременець, 25 серпня 2016 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Лис провів робочу зустріч із заступником начальника новоствореного управління праці та соціального захисту населення Оксаною Денищук та колективом управління.

Інтегратор місцевого центру ознайомив присутніх  з роботою місцевого центру, основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема із суб’єктами права на безоплатної вторинної правової допомоги, зазначеними у статті 14 Закону та переліком підтверджуючих документів, необхідних для отримання такої допомоги.

В ході проведеної зустрічі досягнуто домовленості про налагодження співпраці для створення рівних можливостей для доступу малозабезпечених категорій громадян до правосуддя шляхом організації надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. За результатами робочої зустрічі підписано меморандум про співпрацю між Кременецьким місцевим центром і управлінням праці та соціального захисту населення Кременецької міської ради. Крім того, присутні отримали тематичні буклети Координаційного центру з надання правової допомоги для учасників антитерористичної операції, буклети, розроблені місцевим центром для внутрішньо переміщених осіб, зокрема про «Права та обов’язки внутрішньо переміщених осіб», «Гарантії внутрішньо переміщених осіб у сфері житлового та житлово-комунального господарства» та «Призначення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам».

Крім того, на завершення зустрічі працівників соціальної сфери ознайомлено із запровадженням пілотного проекту в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Нагадуємо, що кожен, хто потребує правової допомоги, може звернутися до працівників Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  за адресою: вул. Шевченка, 59А, м. Кременець.