назад
06.07.18

У Кропивницькому відбувся флешмоб проти насильства та торгівлі людьми

01Як протидіяти насильству та торгівлі людьми дізнались кропивничани та гості міста під час правового флешмобу, який провели, 5 липня 2018 року, фахівці Кропивницького місцевого центру з надання БВПД.
Під час правового флешмобу фахівці місцевого центру інформували жителів міста як реагувати на випадки насильства в сім’ї та як попередити торгівлю людьми.
 
Зокрема, нагадали кропивничанам, що особи, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі отримали право на всі види безоплатної правової допомоги. Також роз’яснили, яка настає відповідальність за насильницькі діяння та закликали не бути байдужими та вчасно реагувати на випадки домашнього насильства.
 
02
  
Враховуючи фактор збільшення кількості осіб, що виїжджають на заробітки за кордон, питання попередження та протидії торгівлі людьми є актуальними. Тому рекомендації та роз’яснення правників центру жителі міста сприймали із зацікавленням, ставлячи низку запитань.
Усі бажаючі мали змогу отримати відповіді на запитання щодо реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та дізнатися про порядок звернення за наданням безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.
Кропивницький місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 64/53. Тел.: 09587 662 33, (0522) 32-08-24.
Адреси бюро правової допомоги:
Долинське бюро правової допомоги 
м. Долинська, вул. Шевченка, 59
 Компаніївське бюро правової допомоги
смт Компаніївка, вул. Паркова, 4 
 Новомиргородське бюро правової допомоги
м. Новомиргород, вул. Соборності, 106
 Новгородківське бюро правової допомоги 
смт Новгородка, вул. Центральна, 1 
 Устинівське бюро правової допомоги
смт Устинівка, вул. Благодатна, 1.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.