назад
26.07.18

У Кропивницькому з представниками ОБСЄ обговорили питання захисту прав вразливих категорій осіб

01Стан дотримання у регіоні прав вразливих категорій осіб на безоплатну правову допомогу, зокрема внутрішньо переміщених осіб та учасників АТО, а також способи взаємодії з правоохоронними органами для належного забезпечення процесу надання БВПД обговорили під час робочої зустрічі директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області Леоніда Кропліса з представниками Спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ Дарлін П. Джексон та Мірослава Брозмана, 25 липня 2018 року.
 
Директор Регіонального центру Леонід Кропліс поінформував представників Спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ, що центр забезпечує здійснення захисту осіб, підозрюваних, обвинувачених, засуджених, виправданих у кримінальних провадженнях шляхом призначення адвоката у випадках передбачених законодавством. Для забезпечення доступу осіб у кримінальних провадженнях до безоплатної вторинної правової допомоги в Регіональному центрі цілодобово без перерви та вихідних працює чергова частина.
 
02
 
 
Для отримання безоплатної вторинної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах громадяни можуть подати звернення до місцевих центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Зокрема, на Кіровоградщині діють чотири центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 18 бюро правової допомоги, у яких можна отримати правову інформацію, консультації та роз’яснення, скласти заяви, скарги, процесуальні та інші документи правового характеру, отримати доступ до вторинної правової допомоги та медіації, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.
Також представники Спеціальної моніторингової місії в Україні ОБСЄ цікавились взаємовідносинами між регіональним та місцевими центрами на Кіровоградщині, нюансами в повноваженнях структур системи безоплатної правової допомоги, а також прозорістю надання правової допомоги.
Наприкінці зустрічі сторони домовились про проведення навчань для представників центрів з надання БВПД, суддів, прокурорів та адвокатів з питань захисту прав вразливих категорій осіб.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.