назад
24.05.17

У Кривому Розі налагоджено співпрацю між системою безоплатної правової допомоги та службою з питань пробації

18600961 1351040941639668 1504482176 n22 травня 2017 року відбулась зустріч керівників Першого та Другого криворізьких місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Юрчука і Віктора Топольського з начальником Центрального міськрайонного відділу з питань пробації м.Кривого Рогу Едуардом Обухом.

 

Результатом зустрічі стала домовленість щодо співпраці між інституціями. Вона полягатиме у обміні інформацією, проведенні спільних заходів, поширенні друкованих матеріалів про безоплатну правову допомогу і реалізацію досудової пробації.

Олександр Юрчук, очільник Першого криворізького місцевого центру, у ході спілкування зазначив, що взаємодія між територіальними органами з питань пробації та центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги повинна включати також проведення спільних превентивних інформаційно-просвітницьких заходів. А саме – участь представників обох установ у тренінгах, семінарах, круглих столах щодо запобігання порушенням, надання безоплатної правової допомоги, соціалізації засуджених.

Важливо, що відтепер у структурних підрозділах служби пробації, розташованих в усіх районах міста Кривого Рогу, будуть інформувати про можливість звертатись за безоплатною правовою допомогою в центри БВПД. У подальших же планах — спільні прийоми громадян та семінари для працівників.

До відома. Пробація — це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Досудова пробацiя полягає, зокрема, в поданнi до суду досудової доповiдi, яка мiстить письмову iнформацiю, що характеризує особу, обвинувачену у вчиненнi злочину. На основі цієї доповіді, складеної представником уповноваженого органу з питань пробацiї, який є незалежним та неупередженим учасником судового провадження, суд може приймати рiшення про мiру вiдповiдальностi особи. При підготовці судової доповіді важливим є постійний контакт з обвинуваченим. Сприяти цьому може iнформування обвинувачених або їхніх родичiв та законних представникiв про мету і завдання досудової пробаціїна стадiїнадання вторинноїправовоїдопомоги.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.

{gallery}news/2017/05/10{/gallery}