назад

У Кривому Розі підписано Меморандум про співпрацю з метою вирішення проблемних питань учасників бойових дій

P8066893Одне з найактуальніших питань на сьогодні – допомога захисникам України, тим мужнім хлопцям та чоловікам, які виборювали і продовжують виборювати мирне небо над нашими головами. Суспільство має зробити все, щоб забезпечити правовий захист учасників антитерористичної операції, які такого захисту потребують. А проблеми у хлопців виникають різні – від психологічних до виключно  правових. І якщо криворізькі місцеві центри з надання вторинної правової допомоги допомагатимуть із забезпеченням права на захист, представництво інтересів  учасників бойових дій в суді або допомогу їм у складанні процесуальних документів, то в лікуванні, психологічній, матеріальній допомозі, наданні первинної правової допомоги їм допомагатимуть колеги з громадської організації «Набат Кривбас».

 

 

06 серпня 2015 року відбулось урочисте підписання Меморандуму про співпрацю і взаємодію між Першим та Другим криворізькими місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та ГО «Набат Кривбас». Відтепер представники зазначених організацій вирішуватимуть проблемні питання спільно. Для цього вони будуть узгоджувати місце та час прийому, обмінюватимуться досвідом, поширюватимуть відповідну інформацію серед тих, для кого вона може бути корисна. Разом із Меморандумом в ГО «Набат Кривбас» передано Методичні рекомендації для забезпечення права громадян на безоплатну вторинну правову допомогу. І допомога ця потрібна, як ніколи.

 

За збігом обставин на прийом в громадську організацію прийшла жінка, мати військовослужбовця 93-ї окремої механізованої бригади, який з 29 серпня 2014 року, після виходу по так званому «зеленому коридору» вважається зниклим безвісти. І материнське серце, і неочікуваний нічний дзвінок від сина, і слова очевидців свідчать – хлопець живий. Але якихось цілеспрямованих дій від органів, які мають займатись пошуком, мати так і не дочекалась. Зверталась в усі інстанції, поки не зневірилась. Його прізвище так і перебуває у списках зниклих безвісти. У цій ситуації голова ГО «Набат Кривбас» Самойленко Вікторія Андріївна разом з директорами центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрчуком Олександром Миколайовичем та Касьяном Миколою Степановичем розробили план заходів для вирішення даного питання.

 

Вже надвечір до Центру звернувся десантник 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, який має статус учасника бойових дій. До суду позиватися він не збирався, але хотів детальніше дізнатися про свої права. Пільги при  сплаті за комунальні послуги, право на безкоштовний проїзд в міському транспорті, 50% знижка за проїзд в поїзді та літаком, останні зміни в законодавстві, які стосуються пільг при отриманні навчання, безкоштовне оздоровлення дітей учасників бойових дій тощо – про все це юнакові розповіли. Для отримання більш детальної інформації було надано контактні дані і рекомендовано звернутися в ГО «Набат Кривбас», де, певні, хлопцеві нададуть відповідну допомогу.

 

 

 

 

 {source}

{/source}

 

 

 


IMG 1178


P8066885


P8066897