назад
29.11.17

У Києві обговорили стандарти якості надання БВПД та модель офісів громадського захисту у кримінальних провадженнях

29.11.2017 NAAY 128 листопада у Національній асоціації адвокатів України (НААУ) відбулося чергове засідання робочої групи з обговорення застосування стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі. 

У засіданні взяли участь Голова Комітету з питань БПД при НААУ Сергій Вилков, в.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк, начальниця управління забезпечення якості правової допомоги Вікторія Мітько, начальниця управління забезпечення доступу до правової допомоги Олена Сінчук, начальник відділу стандартів якості правової допомоги Сергій Дрелінський, директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Оксана Василяка, голова Секретаріату НААУ Вадим Красник, директор Української фундації правової допомоги Микола Сіома, менеджерка проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції» Кетеван Цхомалідзе. Також на Skype зв’язку з Харкова перебував голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександр Дроздов.

29.11.2017 NAAY 3

Під час засідання Сергій Вилков наголосив на необхідності проведення навчання для адвокатів та подальше вдосконалення Стандартів якості надання БВПД у зв’язку з істотними змінами до Кримінального процесуального, Господарського та Цивільного процесуального кодексів, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів.

29.11.2017 NAAY 2

Олексій Бонюк представив концепцію пілотного проекту моделі офісів громадського захисту (далі – ОГЗ) у кримінальних провадженнях, який розпочнеться у двох областях – Рівненській та Вінницькій, а також у м. Київ. Зокрема, він розповів про мету ОГЗ, модель організації їх роботи, а також основні завдання, які передбачають: підвищення якості надання БВПД у кримінальних провадженнях; запровадження інституту наставництва; вироблення нових критеріїв для проведення моніторингу якості надання БВПД у кримінальних провадженнях; підвищення професійної кваліфікації адвокатів, які залучаються до надання БВПД.

Як розповіла Олена Сінчук, обговорення моделі ОГЗ відбулося напередодні у м. Рівне, під час якого адвокати Рівненщини висловили своє бачення щодо можливих форм роботи ОГЗ та запровадження наставництва.

Сергій Дрелінський зауважив про необхідність подальшої спільної з НААУ роботи з розробки проекту стандартів якості надання безоплатної первинної правової допомоги.

Нагадаємо, наприкінці вересня Рада адвокатів України схвалила стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі. Документ, розроблений робочою групою у складі представників системи БПД та НААУ, охоплює надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних (потерпілим та свідкам), цивільних та адміністративних провадженнях.

У системі безоплатної правової допомоги із 1 липня 2014 року діють стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook              YouTube YouTube               Google Google+       тTwitter