назад
29.11.17

У Києві відбудеться Міжнародний правничий конкурс імені В.М. Корецького

6 та 7 грудня 2017 року в рамках Всеукраїнського тижня права на базі приватного вищого навчального закладу «Європейський університет» відбудеться Міжнародний правничий конкурс імені В.М. Корецького, організатором якого є Міністерство юстиції України спільно з Координаційною радою молодих юристів України при Міністерстві юстиції України та Інститутом держави і права імені В.М. Корецького Національної академії наук України. Серед співорганізаторів цього престижного українського правничого конкурсу міжнародного рівня і Другий київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Правничий конкурс імені В.М. Корецького надає можливість студентам-юристам проявити свої здібності та збагатитися новими знаннями, зокрема у сфері європейського права з прав людини.

Традиційно Конкурс проходить у два тури: письмовий та усний. Письмовий полягає у виконанні завдань на підставі наданої фабули справи. Усний – традиційно проводитиметься під час Всеукраїнського тижня права та передбачає участь переможців письмового туру у судових дебатах перед кваліфікованим журі. Дебати проводяться у формі модельного судового засідання Європейського суду з прав людини, в якому команди представляють заявника та Уряд.

Члени журі визначатимуть та урочисто нагороджуватимуть переможців Конкурсу дипломами I, II та III ступенів, а також переможців командної першості в номінації «Краща письмова робота» і в особистій першості в номінації «Кращий оратор».