назад
26.05.16

У Києві відбулася наглядова рада проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні»

IMG 20160525 14050725 травня 2016 року відбулося засідання наглядової ради українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який реалізується Канадським бюро міжнародної освіти та фінансується Міністерством міжнародних справ Канади впродовж 2014 – 2018 років. Партнери обговорили прогрес у реалізації проекту та схвалили його робочий план до березня 2017 року.

Від імені партнера проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» в Україні – Координаційного центру з надання правової допомоги – його перший заступник Мирослав Лаврінок відзначив зусилля команди проекту у підтримці ініціатив Координаційного центру та розвитку системи безоплатної правової допомоги Україні. «Ми дуже цінуємо усі колосальні зусилля команди проекту, які допомагають розвитку системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, що сьогодні динамічно розвивається. Завдяки підтримці проекту нам вдається швидко рухатися вперед, відповідаючи на усі виклики та потреби, які сьогодні є актуальними для нас у процесі розгортання системи», – зазначив він.

 IMG 20160525 140524

Карім Моркос, керівник відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні, зазначив: «Ми пишаємося нашою співпрацею у рамках проекту. Із 25 проектів, що реалізуються Посольством Канади в Україні, він є прикладом спрямованості на конкретні цільові групи, зокрема, на вразливі категорії осіб, та ми бачимо реальні результати і вплив проекту на людей».

IMG 20160525 140911

Директор проекту Лариса Бізо представила результати його діяльності впродовж жовтня 2014 року – березня 2016 року. Зокрема, директор проекту розповіла про досягнення кожного з трьох компонентів проекту: посилення потенціалу людських ресурсів; посилення спроможності системи; розвиток спроможності до комунікації та інформування. Вона звернула увагу на те, що проект сконцентрований на комплексній підтримці системи БПД.

IMG 20160525 140606

Як повідомила Лариса Бізо, у сфері розвитку людських ресурсів проект надає допомогу у визначенні потреб у навчанні та розвитку персоналу, у розробці і проведенні тренінгових програм, підтримує заходи з обміну досвідом. Так, проект уже підтримав 16 навчальних заходів для керівного складу системи БПД, для працівників центрів з надання БВПД та для адвокатів-тренерів, а також проведення у грудні 2014 року Міжнародної конференції «Якість безоплатної правової допомоги». Окрім того, завдяки допомозі проекту представники системи БПД мали змогу взяти участь у 4 навчальних візитах – до Канади і Нідерландів.

За організаційної та методологічної підтримки проекту реалізовані відбори працівників до системи безоплатної правової допомоги шляхом проведення відкритого конкурсу на посади директорів місцевих центрів з надання БВПД, інтеграторів місцевих центрів та фахівців з комунікації регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Компонент з розвитку спроможності системи реалізується шляхом аналізу чинних процесів та практики у системі; експертної підтримки у розробленні нормативно-правової бази, стандартів, механізмів та процедур; запровадження інструменту он-лайн добору фахівців; розвитку комплексної інформаційно-аналітичної системи (КІАС) та електронної системи реєстрації звернень клієнтів місцевих центрів.

У рамках комунікаційного компоненту за підтримки проекту розроблено, випущено та розповсюджено два види інформаційних буклетів про БПД, розпочато роботу з розроблення комунікаційної стратегії системи, реалізовано серію інтерв’ю з міжнародними експертами в друкованих українських ЗМІ з питань, що стосуються безоплатної правової допомоги. Окрім того, проект підтримав серію програм на Громадському радіо під назвою «Ген справедливості» щодо різних питань надання правової допомоги в Україні (загалом 50 випусків). Окрему увагу проект приділяє підтримці громадських ініціатив. Так, спільно з Міжнародним фондом «Відродження» було підтримано 36 проектів громадських організацій, спрямованих на інтеграцію первинної та вторинної правової допомоги на рівні територіальних громад.

Також Лариса Бізо представила робочий план проекту з квітня 2016 року по березень 2017 року відповідно до запланованих заходів у рамках кожного з трьох компонентів проекту. Члени наглядової ради прийняли рішення про схвалення робочого плану.

IMG 20160525 140708

У засіданні наглядової ради також взяли участь заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Сергій Троценко та начальник відділу міжнародного співробітництва Юлія Сорока, провідний експерт проектів відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Валерій Олійник та менеджер проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Оксана Кікоть.

Проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» – офіційний веб-сайт


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook      YouTube YouTube      Google Google+  тTwitter