назад
03.10.17

У Києві відбулася робоча зустріч керівників у системі БПД

829 вересня – 1 жовтня у столиці відбулася робоча зустріч керівників регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Координаційного центру з надання правової допомоги. Під час триденного заходу, який відбувся за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», його учасники обговорювали актуальні питання функціонування та розвитку системи БПД.

Першого дня учасники мали змогу обговорити формат робочої зустрічі та очікувані результати, а також – ключові пріоритети діяльності у 2018 році. Як зазначив в.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк, «ця зустріч має прикладний характер, та всі теми у її рамках відповідають як найближчим, так і стратегічними планам діяльності системи надання безоплатної правової допомоги».

1

Наступного дня на робочий захід команди системи БПД завітали запрошені гості – заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе, директорка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Лариса Бізо та директор Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» МФ «Відродження» Роман Романов. Усі вони побажали учасникам зустрічі продуктивної роботи. На думку Гії Гецадзе, система безоплатної правової допомоги «найуспішніший проект українського уряду», та, за його словами, Міністерство юстиції докладатиме усіх необхідних зусиль, аби забезпечити належне фінансування системи.

3

«Система надання безоплатної правової допомоги сьогодні знаходиться на цікавому та продуктивному етапі свого розвитку», – переконана Лариса Бізо. Вона запевнила, що проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні» й надалі допомагатиме системі у реалізації її стратегічних завдань. На подальшій співпраці системи БПД та Міжнародного фонду «Відродження» наголосив й Роман Романов: «Ми й надалі будемо залишатися Вашими партнерами, і ви можете розраховувати на нашу підтримку».

6 6

Упродовж заходу предаствники команди системи БПД працювали у форматі презентацій, обговорень та робочих груп.

4 4

Так, Олексій Бонюк та заступниця начальниці управління забезпечення доступу до правової допомоги Наталія Марчук презентували директорам концепцію пілотування змішаної моделі надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях. Начальник відділу стандартів якості правової допомоги Сергій Дрелінський розповів про поступ у розвитку стандартів якості надання правової допомоги та можливі кроки щодо забезпечення їх моніторингу. Говорили учасники зустрічі також й про принципові засади взаємодії системи надання БПД з іншими партнерами у сфері безоплатної правової допомоги. Ці важливі теми учасники мали змогу детально обговорити у форматі невеликих робочих груп та, опісля, представити свої думки колегам.

10 10

Заступник директора Координаційного центру Сергій Троценко говорив з учасниками зустрічі про взаємозв’язок планування діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюджетного планування, а також – про ключові показники ефективності діяльності центрів. Директори регіональних центрів у робочих групах обговорювали можливі часові рамки підготовки планів діяльності центрів у співвідношенні із стадіями бюджетного процесу, структуру регіональних планів надання БПД, роль регіональних та місцевих центрів у формуванні пріоритетів діяльності системи, ефективність існуючої форми звітування про роботу. Говорили також про критерії оцінки ефективності діяльності установи з надання БВПД (відповідні показники та доцільність використання інтегрованих показників), регулярність такого оцінювання та його практичний ефект.

9 9

IMG 20171001 120212

Під час заходу в робочій групі мали нагоду попрацювати також й працівники управління розвитку людських та інформаційних ресурсів у сфері надання правової допомоги Координаційного центру, обговоривши актуальні плани діяльності міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ.

mrkp


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook        YouTube YouTube        Google Google+    тTwitter