назад
16.02.18

У Києві відбулася зустріч з адвокатами, які розпочинають співпрацю з системою БПД

IMG 210315 та 16 лютого 2018 року в приміщенні Координаційного центру з надання правової допомоги відбулися зустрічі з адвокатами, які починають співпрацю з системою БПД. Зокрема адвокати познайомились з фахівцями Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві та київських місцевих центрів і детальніше дізналися про роботу у системі БПД.

Перш за все директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк привітав адвокатів у команді професіоналів системи БПД міста Києва, зауваживши, що це не просто колектив, а справді команда, яку об’єднує спільна місія, бачення та цінності. Зважаючи на них фахівці системи захищають права людей, несуть правову інформацію навіть до найбільш незахищених категорій громадян, які ще донедавна не сподівалися на безоплатну, а головне якісну правову допомогу.

Також Олексій Бонюк проанонсував створення комунікаційної платформи, де адвокати зможуть брати участь у різних інноваційних активностях, підвищувати рівень знань, комунікувати з суддями, прокурорами та суспільством.

В свою чергу директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Оксана Василяка звернулася до адвокатів як до партнерів та розказала про основні принципи співпраці адвокатів з центрами надання БВПД, звернувши увагу на організаційні питання, зокрема щодо підписання контрактів. Крім цього Оксана Василяка презентувала роботу центру в кримінальних провадженнях, розказала про юрисдикцію центрів з надання БВПД та про порядок видачі доручень і складення графіку чергувань.

Директор Першого київського місцевого центру з надання БВПД Леся Бурчак проінформувала про особливості надання безоплатної правової допомоги у цивільних справах та розказала про роботу місцевих центрів.

Про стандарти якості, якими мають керуватися адвокати при наданні безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам права на таку допомогу у цивільному та адміністративному процесах, а також представництві інтересів потерпілих і свідків, які мають право на БВПД, у кримінальному процесі розповів присутнім начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Микола Личик. Крім цього він проінформував про пілотний проект Офісу громадського захисника, завданням якого є підвищення якості надання БВПД у кримінальних провадженнях, запровадження інституту наставництва.

На сам кінець адвокати отримали відповіді на питання, які найбільше їх цікавили. Зокрема вони запитували про порядок складання графіку чергувань та про розподіл справ між адвокатами.

IMG 2139IMG 2152IMG 2165

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).