назад
14.12.18

У Києві визначили переможця конкурсу есе та нагороджували кращих студентів (курсантів) – членів правничих клінік

konkyrs eseВизначено трьох переможців конкурсу учнівських есе з теми «Права людини та толерантність – основа розвитку успішної країни». Цей конкурс відбувся з нагоди Всеукраїнського тижня права в рамках правопросвітницької роботи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що здійснюється на постійній основі та був направлений на підвищення правової свідомості, культури та освіченості молоді.

Загалом в період з 5 листопада по 2 грудня участь у конкурсі, який організував Четвертий київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, взяли 52 учні з 25 загальноосвітніх навчальних закладів. Нагадуємо, що для участі конкурсі потрібно було заповнити онлайн-заявку та надіслати файл з текстом есе з визначеної тематики.

Есе оцінювались за багатьма критеріями, зокрема, брались до уваги оригінальність стилю; відповідність змісту есе темі Конкурсу; особливості композиції; наявність власної аргументованої точки зору; формулювання особистих висновків. Оцінювали роботи представники конкурсної комісії від Координаційного центру з надання правової допомоги, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у м. Києві, Четвертого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Центральної районної бібліотеки імені Федора Достоєвського, Центру сім’ї Солом’янської районної в м. Києві державної адміністрації, Святошинського районного сектору київського міського відділу з питань пробації, Національної академії внутрішніх справ, Університету третього віку Солом’янського району м. Києва.

Підбиваючи підсумки конкурсу, начальниця управління доступу до правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги Наталя Марчук зауважила наскільки важливо не тільки знати про свої права, але і бути толерантним до інших людей.

Потому члени журі оголосили переможців конкурсу есе. Отож, ними стали:

І місце – Ваколя Каріна Михайлівна (Спеціалізована школа №251 імені Хо Ши Міна міста Києва);

ІІ місце – Худякова Інна Олександрівна (Школа І-ІІІ ступені № 147);

ІІІ місце – Щеголєва Ніка Олександрівна (Ліцей «Престиж»).

IMG 20181210 150630 HDR

Переможці отримали дипломи та цінні подарунки.

Також на заході були нагороджені подяками кращі студенти (курсанти) – члени столичних правничих клінік. Зокрема, були відзначені: Мeдвeдчук Дмитро, Гончар Володимир, Колeсний Юрій, Банeра Юлія, Танчик Каміла (Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана); Іванова Валентина, Семендяй Катерина, Євтушенко Олександр, Вікторія Франчук (Національний університету біоресурсів та природокористування); Друченко Ярослав, Зощенко Андрій, Сова Дар’я, Євтушенко Владислава (Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»), Запорожець Анастасія, Нечипоренко Максим, Печора Каріна, Шиша Наталія, Мозоль Юлія (Національна академія внутрішніх справ); Дмитренко Анна, Сікорська Наталя, Комашко Василь (Академія адвокатури України); Хомченко Олена, Тєкєджанова Крістіна, Спірін Володимир (Національний авіаційний університет); Алексіюк Єлизавета, Тригубченко Євгеній, Петровська Ольга (Національний університету «Києво-Могилянська академія).