назад

13435402 489273921263569 216048360757144435 n

У Ланівцях проведуть інформаційні заходи щодо правової підтримки внутрішньо переміщених осібКременецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідав смт. Ланівці для проведення низки робочих зустрічей з метою поширення інформації про безоплатну правову допомогу серед місцевих жителів.

Так, 9 червня 2016 року в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослав Лис у складі робочої групи місцевого центру взяв участь у семінарі «З загальних питань зайнятості населення та стану ринку праці», який провела провідний юрисконсульт Ольга Грицай у Лановецькому районному центрі зайнятості.

Також, інтегратор провів робочу зустріч з колективом управління соціального захисту населення Лановецької райдержадміністрації  з метою спрощення доступу до БПД соціально незахищених верств населення.

Під час заходів Ярослав Лис розповів про право громадян на правову допомогу, яке гарантоване ст.59 Конституції України та ознайомив присутніх з роботою центру та основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Нагадуємо, що право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги згідно ст. 14  Закону мають такі категорії громадян: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші.

Цього ж дня Ярослав Лис провів робочу зустріч з начальником сектору охорони здоров’я та з питань цивільного захисту населення Лановецької райдержадміністрації Василем Гудзем з метою спрощення доступу до БПД внутрішньо переміщених осіб.

“Сектор охорони здоров’я та з питань цивільного захисту населення виконує у  Лановецькій РДА функції секретаріату міжвідомчого координаційного штабу.” – зазначив Ярослав Лис.

У ході зустрічі сторони досягли домовленості щодо залучення працівників місцевого центру до роботи Лановецького районного міжвідомчого координаційного штабу з питань пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Крім того, інтегратор провів робочі зустрічі з директором Лановецького районного центру зайнятості Світланою Філюк, заступником начальника управління соціального захисту населення Лановецької райдержадміністрації Валентиною Кладьковою, головою Лановецької районної організації Товариства Червоного Хреста Ларисою Мисюк та працівниками Лановецького районного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, у ході яких сторони домовилися про участь фахівців місцевого центру у інформаційно-роз’яснювальних та освітніх заходах з питань надання соціальної та правової підтримки внутрішньо переміщеним особам.

Нагадуємо, що громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися за такими адресами:

м. Тернопіль –  вул. Шпитальна, 7,

м. Кременець – вул. Шевченка, 59А,

м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).