назад
23.08.17

У Лебедині обмінювалися досвідом з практичних аспектів

OkM 17 08 22 sud 222 серпня відбулася робоча зустріч начальника Лебединського бюро правової допомоги Сергія Іванова та голови Лебединського районного суду Сумської області Олександра Чхайла, у ході якої обговорювали зміни в законодавстві, стягнення аліментів, особливо при збільшенні їхнього розміру.

Під час обговорення голова суду наголосив: “Якщо позивачем заявляються вимоги про стягнення аліментів у інших розмірах, ніж зазначено вище, необхідно звертатися до суду з відповідною позовною заявою, яка буде розглядатися у звичайному порядку в судовому засіданні за участю сторін. Крім того, якщо рішення про стягнення аліментів було прийнято до набрання чинності цього Закону, питання щодо визначення розміру аліментів у розмірі, встановленому Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення захисту права дитини на належне утримання» вирішується індивідуально, у порядку позовного провадження за участю сторін“.

OkM 2017 08 22 gazeta

«У Сімейному кодексі України встановлюється, що аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини. Крім того, законом встановлюється, що той із батьків або інших законних представників дитини, на ім’я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини», – додав зі свого боку Сергій Іванов.

Також цього дня, за попередньо наданими матеріалами, у суспільно-політичній газеті газета “Життя Лебединщини” вийшла стаття під назвою “А проблему так і не вирішено”, у якій надано роз’яснення ситуації, що сталася із клієнткою бюро та шляхи її подальшого вирішення.

 

Лебединське бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; тел. (05445) 2-14-12.