назад
10.04.17

У Лебедині захищали права внутрішньо переміщених осіб

OkM 17 04 07 VPO 47 квітня проведено семінар на тему: «Захист прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО)» представниками Лебединського бюро правової допомоги Євгенією ЛОГВІНЕНКО та Сергієм ІВАНОВИМ спільно з громадською організацією «Самаритяни Сумщини».

На заході були присутні: координатор спілки Олена СОЛОНЕНКО; юрист Володимир ВИНОГРАДОВ, який є виконавцем всеукраїнського спільного проекту «Соціально-правовий захист, життєзабезпечення та  екстрена підтримка постраждалих від конфлікту груп населення південного сходу України», який спрямований на захист громадян, які були вимушені залишити окуповані та небезпечні території. 

Сергій ІВАНОВ розповів присутнім про порядок отримання та використання електронних пенсійних посвідчень для внутрішньо переміщених осіб, відповідно до Постанови КМУ від 5 листопада 2017 року № 637.

OkM 17 04 07 VPO 2

Також була доведена інформація про можливість громадян, які були вимушено переселені із тимчасово окупованих територій, отримати довгостроковий кредит індивідуальним забудовникам житла на селі. Сергій ІВАНОВ роз’яснив, що програма розроблена для того, щоб підсилити можливість різним соціальним верствам сільського населення – як таким, що працюють в особистих селянських господарствах, так і працюючим у суспільному виробництві, зокрема і внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території, які виявили бажання працювати та проживати у сільській місцевості відповідно до тимчасової реєстрації в сільських населених пунктах. Він доповнив: «Документом (Постановою КМУ № 1597 від 5 жовтня 1998) передбачено першочергове надання кредитів учасникам бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції та громадянам, які перебувають на обліку внутрішньо переміщених осіб. До того ж Постановою збільшено граничний розмір кредиту».    

OkM 17 04 07 VPO 4

 

 

Присутнім було роздано інформаційні буклети з координатами Лебединського бюро правової допомоги: пл. Свободи, 29; т. (05445) 2-14-12.