назад

У Луцьку говорили про особливості правового статусу біженців та шукачів притулку

ПРАВАБІЖЕНЦІВ1Директор Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Наталія Смолярчук взяла участь у семінарі-практикумі «Дотримання прав біженців і шукачів притулку під час протидії незаконній міграції, як одного з інструментів забезпечення національної безпеки України», що відбувся у Луцьку 11 жовтня 2018 року.

Серед присутніх – заступник директора департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС України Петро Синявський, старший радник з правових питань УВКБ ООН Біссо Юг, заступник начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми ГУНП у Волинській області Олександр Зотько.

ПРАВАБІЖЕНЦІВ2

Учасники заходу обговорили особливості правового порядку затримання іноземців, проблемні питання щодо процедури отримання статусу біженця або особи, яка потребує додаткового захисту в Україні, систему притулку мігрантів-нелегалів та її відповідність міжнародним стандартам.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел.: (0332) 770717, 770719.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).