назад

У Львові під тренінгу вчились працювати з платформою правових консультацій «WikiLegalAid»

RC platforma wiki2Упродовж 19 – 20 квітня 2018 року, за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», в управлінні «Львівська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа» Координаційного центру з надання правової допомоги відбувся навчальний тренінг для працівників системи безоплатної правової допомоги, які користуються у своїй роботі довідково-інформаційною платформою правових консультацій «WikiLegalAid».

Зазначений захід мав на меті поширення позитивного досвіду використання під час консультування клієнтів довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid» та ознайомлення працівників з її можливостями; обмін досвідом у проведенні тренінгів такого формату між працівниками Львівської та Київської ресурсно-комунікаційної платформ.

Учасниками навчального тренінгу стали представники Координаційного центру з надання правової допомоги, управління «Львівська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа», Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, місцевих центрів з надання БВПД.

З Координаційного центру з надання правової допомоги у тренінгу взяли участь: заступник директора Координаційного центру Олександр Баранов, начальниця управління правового аналізу та експертизи Ганна Мередова, начальниця відділу експертно-аналітичного забезпечення надання правової допомоги Наталія Зайцева та її заступниця Валентина Никончук, начальник управління розвитку людських та інформаційних ресурсів у сфері надання правової допомоги Сергій Кучерук, заступник начальника Київської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи Віталій Охріменко, начальниця Львівської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи Барбара Калюжна, начальник організаційного відділу Тімур Канатаєв та начальник методичного відділу Володимир Гошовський.

RC platforma wiki3

Від Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області на тренінгу були присутні: директор Ігор Микитин, заступник директора Віра Іськович, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Орест Шот та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Наталія Мелян.

Тренерами заходу виступили: Ганна Мередова, Наталія Зайцева, Валентина Никончук, Сергій Кучерук, Віталій Охріменко, Олександр Старчак та Юлія Коваленко.

Навчання пройшло у формі майстер-класів від тренерів та практичних занять з пошуку та підготовки правових консультацій у платформі «WikiLegalAid», їх корекції.

RC platforma wiki

Так, навчалися впевнено діяти у модельованих ситуаціях та удосконалювали свої навички пошуку запитуваної клієнтами інформації з використанням платформи.

Довідково

«WikiLegalAid» – інформаційна база, що функціонує за принципом відомої «Wikipedia»; вона поповнюється правовими консультаціями з найактуальніших питань. Юристи системи вносять інформацію правового характеру з різних тем, що відповідають реальним запитам клієнтів системи, які приходять до центрів та бюро правової допомоги у всіх регіонах України.