назад

У Львові відбулась презентація інформаційних буклетів «Захистимо Ваші права спільними зусиллями» за участі чотирьох державних структур

pres konf5Сьогодні, 6 вересня 2017 року, у Львівському прес-клубі відбулась прес-конференція з презентації інформаційного буклету на тему: «Захистимо Ваші права спільними зусиллями» у рамках інформаційної кампанії, спрямованої на вдосконалення системи прав людини та покращення обізнаності населення Львівщини щодо засобів правового захисту за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.

У прес-конференції взяли участь: координатор Регіонального Представництва КМЄС у Львові Матц Люнгвальд, радник Регіонального Представництва КМЄС Маркус Ролофс, директор Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Ігор Микитин, прокурор відділу управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області Данило Антощак та представник секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини Ірина Лаба.

pres konf1

Йдеться про те, що чотири установи, а саме: Консультативна Місія Європейського союзу в Україні, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, головне управління Національної поліції, Прокуратура та Уповноважений Верховної ради з прав людини у Львівській області вперше об’єднали свої зусилля для проведення такої інформаційної кампанії.

Матц Люнгвальд висловив вдячність партнерам, які взяли участь у спільній розробці буклетів. Він окреслив завдання цієї акції, наголосивши, що захист прав людей є основною як правоохоронної, так і правозахисної діяльності.

pres konf8

У свою чергу Маркус Ролофс відмітив, що «дуже важливо знати, чим займається і чим не займається кожна з установ». Також Маркус Ролофс висловив сподівання, що дана інформаційна кампанія матиме продовження у інших регіонах області.

Ігор Микитин нагадав присутнім про основні цілі та функції Центрів безоплатної вторинної правової допомоги на Львівщині. «Наша мета – підвищення правової свідомості та правових знань громадян, і даний буклет в цілому руслі є надзвичайно корисним», – підкреслив Ігор Микитин. Також він повідомив, що левова частка цих буклетів поширюватиметься серед мешканців Львівщини розгалуженою мережею місцевих центрів.

pres konf4

Ця інформаційна кампанія має на меті розповсюдження 58 000 буклетів, що містять роз’яснення функцій зазначених чотирьох державних установ-партнерів у 9-ти районах Львівщини: Самбірський, Старосамбірський, Турківський, Стрийський, Жидачівський, Сколівський, Дрогобицький, Миколаївський райони та місто Борислав.

pres konf3

Очікується, що дана кампанія також сприятиме підвищенню довіри громадян до зазначених державних структур.

pres konf2

pres konf6

Нагадаємо, з ініціативи регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) (European Union Advisory Mission (EUAM) проводилась робота з організації підготовки інформаційного буклету, мета якого – поширення серед населення Львівщини інформації про повноваження деяких офіційних структур, до яких часто звертаються мешканці не за адресою, оскільки мають хибне розуміння їх компетенції.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).