назад

У Липовій Долині відбулася зустріч із представниками сектору з питань пробації

KoM 171113 0110листопада начальник Липоводолинського бюро правової допомоги Наталія Пилипенко взяла участь у розширеній робочій зустрічі на базі Липоводолинського районного сектору з питань пробації.

Начальник сектору пробації Олександр Лаврик, старший інспектор Олександр Великодний, директор  Липоводолинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анна Петрюченко, в.о. директора Липоводолинського районного центру  зайнятості Віктор Дужак обговорили поточну ситуацію на території Липоводолинського району та узгодили основні напрямки співпраці та скоригували план проведення спільних заходів.

Пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого. Департаменти пробації є структурними підрозділом Міністерства юстиції України, який забезпечує виконання завдань, покладених на Мін’юст, зокрема щодо формування та реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань та пробації відповідно до прийнятого України Закону України «Про пробацію», який введено у дію 28 серпня 2015 року.

KoM 171113 02

Учасники зустрічі констатували, що від 10 до 30 відсотків клієнтів кожної із служб є спільним контингентом осіб для всіх організацій – особи,що скоїли правопорушення; сім’ї, які знаходяться у скрутних життєвих обставинах та інші. Всі служби повинні в комплексі вирішувати  дотичні для таких клієнтів проблеми, тому в ході зустрічі  було узгоджено спільні заходи для учасників. Це має позитивно позначитись на ефективності роботи представлених організацій.

Наталія Пилипенко розповіла присутнім про особливості роботи бюро, інформувала про категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, надала консультацію одному з відвідувачів сектору з питань пробації. Наступна зустріч представників бюро із підопічними сектору призначена на кінець листопада 2017 року.

KoM 171113 03

Всі присутні отримали інформаційні матеріали із контактами Липоводолинського бюро правової допомоги та Конотопського місцевого центру.

Довідково:

Липоводолинське бюро правової допомоги обслуговує жителів Липоводолинського району та знаходиться за адресою:

42500, смт Липова Долина, вул. Полтавська, 17

Тел. (05452) 5-16-33, (05452) 5-15-37

Е-mail: lypovodolynske@legalaid.sm.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги України

 

0 800 213 103