назад
23.03.18

У м.Носівка відбувся виїзний прийом громадян та зустріч із слідчими поліції

IMG 20180322 12033722 березня у приміщенні Носівського бюро правової допомоги відбувся виїзний прийом громадян з метою вирішення проблемних питань у діяльності органів поліції стосовно дотримання прав і свобод людини. У роботі консультаційного пункту взяли участь начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Анатолій Леоненко спільно із представниками Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Анною Солодько та Аліною Муромець.

Питання, з якими зверталися мешканці, стосувалися спадкового, сімейного та договірного права.

Працівники Регіонального центру з надання БВПД проінформували присутніх про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право», метою якого є підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб. Бажаючі отримали інформаційні матеріали.IMG 20180322 120343

А також була проведена зустріч зі слідчими Носівського відділення поліції. Особливу увагу було приділено необхідності своєчасного забезпечення права на захист особам, затриманим за підозрою у вчиненні злочину, дотримання порядку складання протоколу про затримання особи, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, забезпечення права затриманих осіб на правову допомогу захисника за рахунок держави, вимогам щодо дотримання своєчасності інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання осіб та останнім змінам в законодавстві щодо функціонування та розвитку системи БВПД.