назад

У м. Охтирка проведено прес – конференцію за участі директора Регіонального центру

151225 11«Важливо!!!» Саме це слово стало лейтмотивом виступу директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олени Демченко 25 грудня 2015 року на прес-конференції, яка відбулася в Охтирському місцевому центрі.

Представникам засобів масової інформації Охтирщини Олена Демченко розповіла про непрості етапи створення безоплатної правової допомоги. Це справді важливо, оскільки значна частина громадян України одержала право на послуги адвоката, роботу якого оплачує держава.

Лише одна цифра, з багатьох наведених в ході виступу, не дає змоги скептикам шансу на знецінення цього починання. 350 осіб, яким було висунуто підозру в скоєнні злочину, вийшли із залу суду вільними людьми.

151225 12

Тільки заради цього варто було починати. Крім досягнень безоплатної вторинної правової допомоги, директор Регіонального центру визначила пріоритети в роботі центрів на 2016 рік, серед яких особливу увагу звернула на такі:розширення сфери застосування стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги, удосконалення механізму моніторингу дотримання стандартів якості надання БВПД, створення єдиної електронної бази юридичних консультацій на основі типових звернень до установ системи БВПД.

151225 13

Олена Демченко на початку прес-конференції відзначила адвоката системи БВПД Сергія Калантаєнко та вручила Подяку голови Сумської обласної ради за плідну професійну роботу в системі БВПД та з нагоди Дня адвокатури.

Також перед журналістами виступила директор Охтирського місцевого центру Тамара Козир. «Тільки статистика знає, як багато ми зробили» – головний меседж її виступу. У своїй презентації очільник Центру мовою цифр розповіла присутнім про підсумки роботи за півроку. Приємно було почути, що показник Центру щодо кількості звернень громадян в розрахунку на 10 тис. населення кращий в Україні.

Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко розповів журналістам про те, що 24 грудня 2015 року набув чинності Закон України №838-VІІІ від 26 листопада 2015р. «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання». Окрім того розповів і про очікування пов’язані із прийняттям законопроекту № 3044, який значно розширить коло суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та інформації Ірина Стегній звернула увагу на важливість такого фактору, як креативність, у роботі центрів. У цьому напрямку належить зробити ще дуже багато.

Присутні на заході журналісти одержали відповіді на питання, які їм були цікаві, та дали високу оцінку взаємодії місцевого центру із засобами масової інформації.   

151225 14